SiolNET. Sportal Zimski športi
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oberstdorf daje pogum tudi Planici in Pokljuki

0,05

termometer

Bloudkova velikanka Planica
Foto: Vid Ponikvar

Koronavirus je dodobra premešal štrene prirediteljem športnih dogodkov po vsem svetu. Podobno velja za Planico in Pokljuko, kjer bosta konec leta oziroma februarja prihodnje leto svetovni prvenstvi v poletih in biatlonu. Optimizem tudi slovenskim prirediteljem vliva nemški Oberstdorf, kjer napovedujejo polne tribune med SP v nordijskem smučanju.

Moritz Beckers-Schwarz iz organizacijskega odbora v Oberstdorfu, kjer se bo prvenstvo začelo 24. februarja oziroma kmalu po SP v biatlonu na Pokljuki, pravi, da so prepričani, da prvenstvo bo.

"Trenutno se pripravljamo na prvenstvo po prvotnih načrtih, torej s 100-odstotno zasedenostjo tribun. O tem, ali bomo morali v zvezi z gledalci kaj spreminjati, pa bodo odločale pristojne službe in bavarska deželna vlada."

Glede na aktualno stanje s koronavirusom seveda ostajajo odprta številna vprašanja. Vsaj za zdaj pa o odpovedi ne razmišlja nihče, tudi z Mednarodno smučarsko zvezo Fis ne obstaja dogovor o morebitnem datumu, ko bi morali odločati o izvedbi ali morebitni odpovedi tekmovanja oziroma o morebitnih ukrepih za spremembo izvedbe.

Vsaj za zdaj so nemški prireditelji s prodajo vstopnic zadovoljni. Prodali so 25.000 vstopnic, številne med njimi so večdnevne. Za primer odpovedi tekmovanja imajo sklenjeno zavarovanje, s katerim si bodo povrnili izpad od prodaje vstopnic tudi v primeru omejitve števila gledalcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin