Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
29. 11. 2015,
11.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

superveleslalom Aksel Lund Svindal

Nedelja, 29. 11. 2015, 11.38

7 let, 12 mesecev

Ob Svindalovem šovu tudi vidna slovenska vloga

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aksel Lund Svindal je po sobotnem smuku dobil še nedeljski superveleslalom v Lake Louisu. Boštjan Kline kot štirinajsti do superveleslalomskega rezultata kariere.

Boštjan Kline je vnovič upravičil status najboljšega slovenskega smučarja v hitrih disciplinah, za nameček pa je bil pri tem dokazovanju tudi mednarodno konkurenčen. Superveleslalom v Lake Louisu je namreč po odličnem smučanju predvsem v osrednjem delu proge zaključil na štirinajstem mestu. S tem je vknjižil svoj najboljši superveleslalomski rezultat v karieri, vsega enkrat pa je bil boljši le v smuku (13. v Santa Caterini, 2014).

Vidno motivirani 24-letni Mariborčan je torej potrdil kakovostno pripravljenost, ki jo je bilo mogoče slutiti že po sobotnem smuku, ki ga je končal na 24. mestu. V obeh primerih je nastopil krepko za najboljšimi (štartni številki 36 in 38), res pa je, da se je Lake Louise, kjer pogosto odloča vremenska loterija, letos predstavil s sončnim in mrzlim obrazom, ki je dovoljeval napade tudi smučarjem z višjimi številkami.

Slabše sta se odrezala njegova rojaka Klemen Kosi (33.) in Martin Čater (40.), saj sta ostala brez točk.

Svindal prvič, Svindal drugič

Kljub dobri točkovni beri, ki je za Štajerca primerna popotnica pred nadaljevanjem sezone v Beaver Creeku, pa je bil v absolutnem mednarodnem merilu Kline vendarle znova le opazovalec šova Aksla Lunda Svindala. Ta se je v soboto po več kot enoletni odsotnosti vrnil v karavano svetovnega pokala in slavil smukaško zmago, zdaj je dodal še superveleslalomsko.

V soboto je slavil zmago za pičlo stotinko sekunde. Tokrat je bil bolj prepričljiv. Olimpijskega prvaka v smuku, Avstrijca Matthiasa Mayerja, je ugnal za 35 stotin sekunde, še desetinko dlje pa se je na progi zadržal Italijan Peter Fill, ki je bil dan pred tem drugi.

Slabše volje je bil drugi norveški as. Kjetil Jansrud, ki je veljal za velikega favorita za dve zmagi, je bil znova preveč grob in nenatančen, tako da je proti rojaku izgubil dobre pol sekunde ter pristal na sedmem mestu.

Gospod Lake Louise

"Lani me ni bilo v svetovnem pokalu, zato letos še bolj uživam. No, moram priznati, da nastop tudi tokrat ni bil popoln. Po dobrem začetku sem v srednjem delu nekoliko grešil, kar pa sem nadoknadil v zaključku, ko sem veliko tvegal in nesel s seboj dovolj hitrosti," je po sanjskem odprtju sezone dejal vodilni smučar svetovnega pokala, ki je obenem postal pravi specialist za Lake Louise.

Če je Američanka Lindsey Vonn (15 zmag) gospodična Lake Louise, je gospod Lake Louise nedvomno Svindal. To je bila namreč že njegova osma zmaga v tem kanadskem olimpijskem smučarskem središču. Tako uspešen je bil v moški karavani svetovnega pokala na enem prizorišču le Ingemar Stenmark, ki je v Madonni di Campiglio slavil osem zmag.

Ne spreglejte