Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
20. 8. 2013,
14.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec

Torek, 20. 8. 2013, 14.41

7 let, 12 mesecev

Novi trener slovenskih skakalk na tekmi nosil balone in napise

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sodeč po prvih vtisih je novi trener skakalk Jože Berčič v ekipo vnesel dodatno sproščenost, s katero skuša razbremeniti dekleta. Na uvodu v poletni grand prix se je pokazal v prav posebni opravi.

Novi trener skakalk Jože Berčič je debitiral v novi vlogi na tekmi najvišjega ranga v Hinterzartnu (grand prix), kjer ga je čakala posebna naloga za novince. "Nosil sem balone in napise. Označili so me, saj sem bil prvič v vlogi trenerja na ženski tekmi," se je zasmejal Berčič.

Ni dolgo čakal, da je katera od njegovih varovank tudi zmagala. In zmagala je najmlajša, petnajstletna novinka Ema Klinec. Vesel dogodek se je zgodil v Courchevelu. Nadarjena slovenska skakalka je bila na najvišji stopnički že po prvi seriji in na koncu prehitela zvezdnici pretekle sezone Sarah Hendrickson in Saro Takanaši. "Spomnim se leta nazaj, ko je bil trener Ludvik Zajc in je na tekmi svetovnega pokala v Franciji po prvi seriji vodil Matjaž Kladnik. Sicer ni bil avtsajder, ni bil pa niti na papirju favorit za najvišja mesta. Po prvem skoku, imel je nižjo štartno številko, mu je Elanov serviser pripravil smuči in je šel nemudoma na skakalnico. In ker je bil po prvi seriji prvi, je gor zmrzoval 15–20 minut. Takrat na vrhu zaletišča še ni bilo kabin. Navajen je bil, da je bil v drugi seriji takoj na vrsti. Nato je slabo skočil in ravno zato sem Emi po prvi seriji rekel: 'Samo, da ne boš šla prehitro gor.' Ne vem, kako je ona to vzela. Upam, da za šalo. Ni bila videti pod hudim stresom. Nismo ji niti postavljali posebnih ciljev. Dejali smo ji, naj skoči, kolikor zmore," se je anekdote spomnil prvi mož stroke.

"Vidi se, ko je dobro pripravljena, ni le med najboljšimi, ampak je najboljša"

Ob zmagi pa jo je čakalo prijetno presenečenje oziroma ohladitev. "Okepali smo jo, ko smo se vračali domov čez prelaz," je dejal Berčič, ki se zaveda sposobnosti mlade skakalke, zato bo treba z njo delati postopno in pazljivo. Bo pa zagotovo v kadru za zimsko sezono, čeprav bo izpustila zadnji tekmi poletnega grand prixa v Rusiji in Kazahstanu. Ema se bo raje pripravljala na zimo v mirnem okolju brez napornih potovanj. "Pozimi bo seveda Ema zraven. Če bo delovala normalno, bo v ekipi. Vidi se, ko je dobro pripravljena, ni le med najboljšimi, ampak je najboljša," poudarja Berčič, ki je še spregovoril o trenutni pripravljenosti ekipe: "Še vedno smo v fazi, v kateri se prepričujemo, koliko smo sposobni in kaj nam bo uspelo. Če bi nam že zdaj teklo kot po maslu, ne bi bilo najbolje, ker so zimske tekme še daleč. Do takrat moramo doseči pravo raven, da bodo lahko nato dekleta pokazala sposobnosti, ki jih imajo."

Ne spreglejte