Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
13. 7. 2015,
10.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Zlata lisica

Ponedeljek, 13. 7. 2015, 10.39

8 let

Nove solze, novo slovo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na vlak poslavljajočih se alpskih smučarjev se je na pragu vstopa v trideseto leto s solzami v očeh povzpela še Avstrijka Kathrin Zettel, ki je bila dobro desetletje del svetovnega pokala.

Na seznam tistih alpskih smučarjev in smučark, ki se v prihodnji sezoni ne bodo potegovali za točke svetovnega pokala, lahko zdaj tudi uradno dodamo Avstrijko Kathrin Zettel. Njen umik je (ne)hote že pretekli mesec razkril predsednik avstrijske smučarske zveze Peter Schröcksnadel, ki je v uvodniku junijske številke revije Ski Austria zapisal, da obžaluje upokojitvi Nicole Hosp in Kathrin Zettel. Prva je tekmovalne smuči v kot postavila že 1. junija, slab mesec in pol zatem ji s poslovilno novinarsko konferenco sledi še 28-letna specialistka za tehnični disciplini in kombinacijo iz Göstlinga.

Stara znanka iz Maribora

Za Zettlovo je dobro desetletje nepretrganega nastopanja v svetovnem pokalu, v katerem se je vseskozi držala tik pod (vele)slalomskim vrhom. Zbrala je kar 50 uvrstitev na stopničke za zmagovalke. Od tega se je devetkrat povzpela na najvišjo, dvakrat v slalomu in sedemkrat v veleslalomu. Prve in zadnje zmage se je veselila v Aspnu (2006 in 2012), po dvakrat pa je zmagala še na Semmeringu in tudi v Mariboru. Pod Pohorjem ji je uspel tudi sanjski tehnični "dvojček". Leta 2010 je namreč dobila tako slalomsko kot tudi veleslalomsko preizkušnjo in osvojila prestižno zlato lisico.

V Mariboru, kjer je bila na stopničkah za zmagovalke tekem svetovnega pokala še dvakrat, pa je blestela že kot mladinka. Leta 2004 je namreč na Štajerskem postala mladinska svetovna prvakinja v slalomu in podprvakinja v kombinaciji.

Svetovna prvakinja v Val d'Iseru

Pri zbiranju kolajn se ni ustavila zgolj v mladinski konkurenci. Tako je leta 2009 v Val d'Iseru nekoliko nepričakovano postala svetovna prvakinja v superkombinaciji. Dve leti zatem je v Garmisch-Partenkirchnu okrog vratu prejela slalomsko srebro. Trilogijo članskih kolajn pa je sklenila predlani na olimpijskih igrah. Iz Sočija se je vrnila s slalomskim bronom.

Ne spreglejte