Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
10. 2. 2016,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ljubno Stane Baloh Maja Vtič Ema Klinec Ema Klinec Špela Rogelj Katja Požun Urša Bogataj Urša Bogataj Nika Križnar Nika Križnar

Sreda, 10. 2. 2016, 14.02

8 let

Nova skakalnica, nov poligon za skakalne stopničke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tako kot je Planica za slovenske skakalce praznik, je za dekleta Ljubno, kjer bosta ta konec tedna na novi napravi dve tekmi. Slovenska ženska ekipa ima za domači preizkušnji velike načrte.

Ljubno se lahko od letošnjega leta pohvali z novo skakalnico, ki ustreza modernim standardom in je po besedah prvega moža pri konstruiranju skakalnic Janeza Goriška ena najlepših ženskih na svetu.

Na Ljubnem so s pomočjo okolice, država pri tem ni nič pomagala, zbrali približno 700 tisoč evrov za izgradnjo skakalnice, ki bo po besedah naše najboljše skakalke pretekle zime Špele Rogelj omogočala okoli 100 metrov dolge skoke: "Skakalnica je na prvi pogled videti večja kot prejšnja, čeprav po metrih ne bomo skakale toliko več. Okoli 100 metrov, morda se bo dalo celo kaj več. Ne morem reči, da je to za nas domača skakalnica, ker bomo na njej prvič skakale. Želela sem si jo kot prva preizkusiti. Enkrat bi rada kot prva skočila na novi napravi. Tokrat, žal, ne bom jaz ta."

Delavci garajo, da bo skakalnica v teh vremenskih razmerah nared

Letošnji slogan na Ljubnem je "skačem od veselja", za zdaj pa še ne skačejo delavci na skakalnici, ki imajo ogromno dela, saj jim vreme nikakor ne gre na roko. Dež, višje temperature otežujejo pripravo, vendar je organizacijski vodja tekmovanja Rajko Pintar optimističen: "Zelo pomembno je, da tekmi izpeljemo. Na skakalnici dela približno od 100 do 150 prostovoljcev. Pogoji so nemogoči. Približno tisoč kubikov snega smo pripeljali iz smučišča v Lučah. Še danes ga vozimo, tokrat pa iz Golt, kjer je na novo zapadel. Odstopanj od začrtanega programa ne bo. Prireditev mora biti na takšni ravni, kot če bi sijalo sonce. In naredili bomo, da bo to tako."

Slovenska reprezentanca pa na Ljubnem ne bo nastopila v polni zasedbi, saj bo manjkala letos odlična Ema Klinec, ki se je odpravila na olimpijske igre mladih, namesto nje pa bo prostor dobila debitantka Nika Križnar, ki bo v začetku prihodnjega meseca dopolnila 16 let.

Sicer pa bo imel trener Stane Baloh v ognju za stopničke kar nekaj želez. Maja Vtič je trenutno tretja skakalka zime, Špela Rogelj se dviguje v formi, kakor tudi Katja Požun, na domači skakalnici pa bosta nastopili še Urša Bogataj in Eva Logar.

Na dozdajšnjih domačih tekmah slovenskim skakalkam še ni uspelo skočiti na oder za zmagovalke, kar je njihova velika želja. Morda pa jim uspe tokrat, kar je tudi njihov cilj.

"Malce se mogoče čuti pritisk, ker se pojavijo takšna vprašanja. Želja po dobrih rezultatih je jasno prisotna. Pravi športnik mora znati odmisliti pritisk in se osredotočiti na svoje skoke. Nato pride tudi rezultat. Fizično sem dobro pripravljena in bom to do tekme le vzdrževala. Pri psihološki pripravi bom morala narediti kakšno vajo več kot pred prejšnjimi tekmami," pa je pred domačima preizkušnjama dejala naša najboljša skakalka te zime Maja Vtič.

Ne spreglejte