Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
4. 12. 2015,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Beaver Creek Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal Andrej Šporn Klemen Kosi smuk

Petek, 4. 12. 2015, 9.23

8 let

Norveški dvojec do dvojne zmage, mariborski pa do točk

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aksel Lund Svindal je zmagovalni niz prenesel tudi v Beaver Creek, kjer je ugnal tekmece v smuku. Prvo slovensko ime tokrat Klemen Kosi (19.). Do točk tudi Boštjan Kline.

Potem ko se je ob koncu preteklega tedna v velikem slogu po enoletnem premoru vrnil v svetovni pokal in v Lake Louisu slavil zmagi v obeh hitrih disciplinah, je bil Norvežan Aksel Lund Svindal za tekmece neulovljiv tudi v prvem dejanju trilogije v Beaver Creeku (v soboto bo na sporedu superveleslalom, v nedeljo pa še veleslalom). Na sloviti in zelo zahtevni progi Ptice roparice, ki od tekmovalcev terja široko paleto smučarskih znanj, osredotočenost, pogum in dobro telesno pripravo, je konkurenci vzel mero z drzno predstavo in vknjižil še tretjo zmago v sezoni.

Vikinga kažeta zobe

V idiličnih zimskih razmerah, ki so omogočile pošteno tekmo, se mu je najbolj približal najboljši smukač pretekle zime Kjetil Jansrud, ki je bil najhitrejši na obeh uradnih treningih. Reprezentančni prijatelj, s katerim po eri Lasseja Kjusa in Kjetila Aamodra tvorita tandem napadalnih Vikingov, je za njim zaostal za tri desetinke sekunde. Na zmagovalni oder pa se je ob dveh Norvežanih prebil še Francoz Guillermo Fayed.

"Prvi in drugi. Lep dan!"

"Jansrud je bil zame tokrat prvi favorit. Verjamem, da ni tako vesel kot jaz. Toda … Norveška: prvi in drugi. Lep dan za nas," se je po novi zmagi smejalo Svindalu, ki prepričljivo vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Vedel sem, kako agresivno je treba smučati na tej progi. Sem v dobri formi, zato znam odgovoriti tudi na kakšno napako," je po vihravi predstavi razglabljal 32-letni Norvežan, za katerega je bila to že 28. zmaga v karieri, medtem ko pa je ob kopičenju stopničk ujel številko 60.

Slovenska krivulja se dviguje

Zahtevna snežna podlaga je terjala tudi kar nekaj odstopov. Med "žrtvami" Ptic roparic je bil tudi Andrej Šporn, ki je zdrsnil že po slabi minuti vožnje. Čeprav je kar nekaj časa na boku drsel po progi, pa se je nato brez težav in poškodb jezno pobral in se ob nadaljevanju črnega točkovnega niza spustil v dolino.

V ciljnem izteku je pričakal tudi mlajša rojaka, ki sta se bolje odrezala. Vlogo najhitrejšega Slovenca je tokrat prevzel Klemen Kosi, ki je tekmo končal na 19. mestu . Z zaostankom sekunde in 67 stotink je šele tretjič v karieri prišel do smukaških točk.

V trideseterici mu je družbo delal še someščan Boštjan Kline, ki je tako podaljšal serijo uvrščanja med dobitnike točk. To je bil namreč že deveti zaporedni smukaški nastop, ki ga je zaključil v trideseterici, tokrat na 27. mestu.

Ne spreglejte