Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
13. 11. 2015,
11.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Noriaki Kasai Kazuyoshi Miura

Petek, 13. 11. 2015, 11.31

8 let

Neverjetni Kasai spregovoril o abrahamu, Japonci premikajo meje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Japonski skakalec Noriaki Kasai misli resno, ko pravi, da bi na olimpijskih igrah leta 2018 rad osvojil zlato medaljo. Delal bo za ta podvig, skoke pa bi rad zapustil, ko bo dopolnil 50 let.

Za japonske športnike, zlasti Noriakija Kasaia, je številka 50 njihova nova 30. Do te starosti želi namreč Kasai skakati. To je že večkrat dejal, spet pa poudaril v pogovoru z japonskim časnikom Nikan Sports.

Lani je bil ob zmagi v Kuusamu star neverjetnih 43 let in postal najstarejši zmagovalec tekme za svetovni pokal. Njegova prva zmaga je stara že 23 let, takrat je v Harrachovu na letalnici deklasiral vso konkurenco.

A Kasai ni osamljen primer pri premikanju starostnih mej. Japonski nogometaš Kazuyoshi Miura je pred dnevi izrazil željo, da bi pri 48 letih še igral v klubu in podpisal pogodbo z drugoligašem Yokohamo. V karieri je bil med drugim tudi član Dinama iz Zagreba. Kasai se je z njim pogovarjal glede starosti in aktivnega ukvarjanja s športom: "Drug drugemu sva motivacija. Tudi sam bi rad tekmoval, ko bom dopolnil 50 let."

Japonska je svojevrsten primer, saj v tej državi ljudje živijo najdlje na svetu. Letos je tako stoletni Mieko Nagaoka odplaval 1.500 metrov v kategoriji od 100 do 104 let, medtem ko je 105-letni Hidekichi Miyazaki pred kratkim popravil svoj osebni rekord na sto metrov v kategoriji nad 105 let, potem ko je potreboval 42,22 sekunde.

Kasai je v pogovoru izrazil željo oziroma si zadal cilj, da bi na olimpijskih igrah v Južni Koreji leta 2018 osvojil zlato medaljo. Prav ta mu še manjka v vitrini. "Ko se postaraš, si pri skokih nekoliko bolj trd, vendar računam na to, da bom še naprej dobro skakal v svetovnem pokalu (nova sezona se začne 20. novembra v Klingenthalu, op. p.). Vem, da ne bo lahko, vendar bi rad na olimpijskih igrah leta 2018 osvojil zlato medaljo."

Ne spreglejte