Nemke zmagovalke olimpijske generalke v Ruhpoldingu

Nemške biatlonke Franziska Preuss, Denise Herrmann, Franziska Hildebrand in Laura Dahlmeier so dobile štafetno tekmo svetovnega pokala v domačem Ruhpoldingu, ki služi kot generalka pred bližnjimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu.

Nemške biatlonke Franziska Preuss, Denise Herrmann, Franziska Hildebrand in Laura Dahlmeier so zmagovalke štafetne preizkušnje v domačem Ruhpoldingu.

Nemške biatlonke Franziska Preuss, Denise Herrmann, Franziska Hildebrand in Laura Dahlmeier so zmagovalke štafetne preizkušnje v domačem Ruhpoldingu. Foto: Getty Images

Pred 24.000 gledalci v bavarskih Alpah je lanska zmagovalka skupnega seštevku svetovnega pokala Laura Dahlmeier Nemčiji zmago priborila šele v zadnji predaji, v kateri je morala prehiteti tekmice iz Italije - te so vodile do zadnjega streljanja -, Švedske in Francije. Italijanke so zaostale 2,9 sekunde, Švedinje 17,2.

Slovenija ženske štafete nima.

V Ruhpoldingu bosta v nedeljo na sporedu še obe tekmi s skupinskim startom, na katerih lahko nastopi po 30 najboljših tekmovalcev in tekmovalk. Med Slovenci ima nastop zagotovljen le Jakov Fak, Miha Dovžan pa je prvi na spisku rezerv in čaka na kakšno morebitno odpoved. Ostali Slovenci so Bavarsko zapustili že v petek in se vrnili na trening v Slovenijo, prihodnji teden pa potujejo na naslednje tekme v italijanski Anterselvi.

Izidi:
- ženske, 4 x 6 km:
1. Nemčija 1:08:47,0/0 (Franziska Preuss, Denise Herrmann, Franziska Hildebrand, Laura Dahlmeier)
2. Italija + 2,9/0 Ž
3. Švedska 17,2/0
4. Norveška 23,1/0
5. Poljska 24,5/0
6. Češka 1:04,0/0
7. Rusija 1:20,8/0
8. Švica 1:37,1/1
9. Francija 1:47,5/2
10. Kanada 1:56,7/1

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano