Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
4. 1. 2018,
18.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

3

Natisni članek

novoletna turneja padec Kamil Stoch Richard Freitag

Četrtek, 4. 1. 2018, 18.10

6 let, 3 mesece

Nemcem zastal dih, ko je Freitag grdo padel, trener jezno kazal s prstom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

3

Richard Freitag | Foto Sportida

Foto: Sportida

Pred tekmo v Innsbrucku je bil nemški skakalec Richard Freitag na prestižni novoletni turneji v igri za laskavo lovoriko. Od vodilnega Kamila Stocha je bil oddaljen 11,8 točke. Oba sta bila uspešna tudi v kvalifikacijah, nato pa se mu je v prvi seriji pripetila nesreča. Padel je in je moral poiskati pomoč v bolnišnici. Sanje o zlatem orlu so v hipu izpuhtele. Trener Werner Schuster je bil jezen na organizatorje in vodstvo tekmovanja.

Innsbruck | Foto:

Po odrivu z mize je Richardu Freitagu odlično kazalo. Visoko nad hrbtiščem je bil, nemški ljubitelji skokov pa so se že veselili dolge daljave. In jo tudi dočakali, a je v hipu vsem zastal dih.

Freitag je namreč pri doskoku prekrižal smuči in grdo padel. Nekaj trenutkov je ležal na tleh, nato pa ob pomoči zdravniške službe k sreči vstal in zapustil iztek skakalnice ter pomahal navijačem.

Freitagu je nemudoma pomagalo zdravniško osebje. | Foto: Jaka Lopatič Freitagu je nemudoma pomagalo zdravniško osebje. Foto: Jaka Lopatič

Spodbudne informacije: V bolečinah, a brez poškodb

"Po prvih pregledih v bolnišnici, ni nič hujšega. Lahko bi skakal v petek, če se bo počutil dobro, tudi zagotovo bo. Ker se je pritoževal nad bolečinami v levem kolku, smo odšli na rentgenski pregled, ki ni pokazal poškodb. Je pa Richie v bolečinah, ne počuti se dobro, a treba bo počakati do jutri, kako se bodo stvari odvijale. Richie je velik borec," je po obisku bolnišnice zdravnik nemške reprezentance postregel s spodbudnimi podatki, da Freitag ni utrpel hujših poškodb.

Ali bo nastopil v petkovih kvalifikacijah (če ne bo, ga ne bo tudi na sobotni tekmi, saj morajo letos v kvalifikacije vsi skakalci), bo tako treba še počakati.

"Čutil bolečine v boku, na srečo ne v kolenu"

Ob doskoku sta se mu smučki prekrižali in stik s snegom je bil neizbežen. | Foto: Sportida Ob doskoku sta se mu smučki prekrižali in stik s snegom je bil neizbežen. Foto: Sportida Njegov oče Holger Freitag je za nemški Bild po drami izjavil: "Najbolj pomembno je, da je ostal zdrav. To je v tem trenutku najbolj pomembno."

Freitaga je nemudoma pregledal reprezentančni zdravnik, odpeljali pa so ga tudi v bolnišnico v Innsbrucku na dodatne preiskave.

Po besedah iz nemškega tabora Richard čuti bolečine v predelu bokov, prsi in okoli kolena, a naj ne bi šlo za hujše poškodbe.

Werner Schuster je ob tem dogodku kritiziral in s prstom pokazal na organizatorje ter vodstvo tekmovanja, da skakalcem v takšnih razmerah ne bi smeli dovoliti skakati tako daleč.

Zanimivo je, da je Freitag padel skoraj pri identični daljavi kot pred dvema letoma Severin Freund. Takrat je Nemec v boju za zlatega orla začel izgubljati bitko z našim Petrom Prevcem. Zdaj jo je izgubil tudi Freitag.

Reprezentančni kolegi so bili šokirani

Čutil je bolečine v boku, v bolnišnico pa je šel na nadaljnje preiskave. | Foto: Sportida Čutil je bolečine v boku, v bolnišnico pa je šel na nadaljnje preiskave. Foto: Sportida "Trpimo skupaj z Richardom. Smola zanj," je kljub osvojenemu tretjemu mestu z grenkim priokusom povedal Andreas Wellinger.

Zdaj je on na drugem mestu novoletne turneje, a pred zadnjo postojanko za Kamilom Stochom zaostaja za neulovljivih 64,5 točke. Poljak, ki je lani prav tako padel v Innsbrucku, je na dobri poti, da drugič zapored osvoji novoletno turnejo; tokrat celo z vsemi štirimi zmagami. S tem bi po Svenu Hannawaldu postal drugi športnik, ki bi mu uspel ta podvig.

Ne spreglejte