Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 3. 2015,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

biatlon štafeta

Sobota, 14. 3. 2015, 17.56

8 let

Nemcem ekipno zlato, Slovenija po zaslugi hitrega Faka osma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemci Erik Lesser, Daniel Bohm, Arnd Peiffer in Simon Schempp so novi biatlonski svetovni prvaki v štafeti.

Nemci so v boju za naslov svetovnih prvakov prepričljivo ugnali srebrne Norvežane, pri katerih se je nove medalje veselil legendarni Ole Einar Bjoerndalen in bronaste Francoze.

Nad pričakovanji je nastopila tudi slovenska četverica Janez Marič, Klemen Bauer, Jakov Fak in Rok Tršan, ki je zasedla osmo mesto, v končnici se je Tršan dvobojeval celo s predstavnikom Švice za še mesto višji položaj.

V slovenski ekipi je spet izstopal Fak, ki je v tretji predaji Slovenijo popeljal s 14. mesta na četrto. "Vsi smo dali vse od sebe in izid ni izostal. Danes je bilo zelo dobro in hitro tudi moje streljanje in upam, da nisem porabil preveč moči za nedeljsko tekmo s skupinskim startom, a vse to je del svetovnega prvenstva," je po tekmi dejal Fak.

Ko Jakov vključi turbo

Tekmo je solidno začel Marič, predal sicer le kot 18., tudi zaradi zlomljene palice in pozne menjave na strelišču, ki pa je za vodilnimi zaostal manj kot minuto. Bauer je nato pridobil šest mest in za sedem sekund zmanjšal zaostanek za vodilnimi. Nato je "turbo vključil" Fak in se prebil na četrto mesto, razlika do prvih se je zmanjšala že na 39 sekund, do brona na 24. Mladi Rok Tršan tega seveda ni uspel še zmanjšati, je pa z dobrim nastopom poskrbel, da je Slovenija obdržala visoko uvrstitev.

"Rok in Švicar sta šprintala in eden je vedno malo hitrejši. Žal nam je, da je izgubil šprint, a osmo mesto je pomembno zato, ker so vsi dali svoj maksimum, naredili so točno tisto, kar smo od njih pričakovali. Fak je naredil fantastično, Bauer je naredil odlično, to lahko rečemo tudi za Janeza in Roka. Je pa štafeto zaznamovalo to, da ni bilo vetra, da ni bilo zgrešenih strelov, da je proga zelo hitra in da je v teku mogoče narediti malo. Mislim, da je osmo mesto za nas super dosežek. Bili smo relativno blizu tudi tistim petim, šestim, a Rok je dobil težko nalogo v tisti skupini, v kateri so bili Landertinger, Šipulin, Fourcade in tako naprej. Vedeli smo, da bodo šli mimo, a vseeno se je odlično znašel in tudi na strelišču naredil vse po navodilih iz treninga," je o tekmi povedal slovenski trener Uroš Velepec.

Ne spreglejte