Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 10. 2015,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec skoki Stane Baloh

Petek, 16. 10. 2015, 12.40

8 let

Nadarjena slovenska skakalka se je vrnila tja, kjer je že bila

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska skakalka Ema Klinec se je vrnila tja, kjer je pred leti že bila. Postala je močnejša in pozitivno zre v zimo, v kateri bo imela tako Slovenija novo orožje za vidnejše uvrstitve.

Pri vsega 15 letih se je Ema Klinec že vključila v bitke svetovnega pokala, bila v Čajkovskem v Rusiji med drugim peta in šesta, nato pa si je na tekmi alpskega pokala v Predazzu strgala križne vezi v kolenu.

Potrebna je bila operacija in sledila je dolgotrajna rehabilitacija. Ker se ji je nabralo toliko stvari, v tekmovalnem pogonu ni bila kar leto dni in pol, a se je vrnila močnejša in pripravljena na boj z najboljšimi skakalkami na svetu.

Skoke je, kot pravi, močno pogrešala: "Nisem jaz, če nisem v skokih na treningih ali tekmah. To se je zelo dobro videlo. Tudi domači so opazili, da mi nekaj manjka. Zdaj je drugače."

"Poletje se je super izteklo. Skoke sem stopnjevala. V zimo grem pozitivno naravnana."

Poleti je trdo delala, da je prišla do točke, na kateri je trenutno: "Poletje se je super izteklo. S potekom treningov sem zadovoljna. Skoke sem stopnjevala. Iz tekme v tekmo sem se bolje počutila. V Oberwiesenthalu sem pokazala že zelo dobre skoke. Moram pa še delati za konstantnost, da bom na koncu sposobna dveh zelo dobrih skokov," je zadovoljna 17-letna Ema, ki je pred dnevi postala državna prvakinja.

Pred skakanjem v Avstriji na tekmi celinskega pokala – preskočila je tudi japonsko šampionko Saro Takanashi – je nastopila tudi na grand prixu v Courchevelu, kjer je pred dvema letoma slavila zmago. Tudi tokrat je bila na treningu odlično razpoložena, nato pa na tekmi naredila napako, iz katere se je veliko naučila: "Tekma se je malce slabše iztekla. Pomembno je, da vem, zakaj je bilo tako. Dan pred tekmo sem naredila malce preveč tonusa, kar se je poznalo na občutkih na tekmi. To se izkušnje, ki jih bom v prihodnje izkoriščala sebi v prid."

Da se iz dneva v dan dviguje, poudarja tudi glavni trener Stane Baloh, z njegovim načinom dela pa je zadovoljna tudi Klinčeva: "Stane je super. Postavil je dobre temelje, se pa slovenske skakalke iz leta v leto učimo. Nismo še pokazale vsega. Vsaka sezona bo boljša."

In tudi za svojo sezono, ki prihaja, verjame, da bo dobra, saj je trdo delala, da se je vrnila tja, kjer je želela biti: "V zimo grem pozitivno naravnana. Že kar veselim se je, ker prejšnje nisem odskakala, v prvi pa sem prišla le do polovice."

Ne spreglejte