Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
27. 12. 2011,
15.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Janus Oberstdorf

Torek, 27. 12. 2011, 15.14

7 let, 12 mesecev

Na prestižni turneji priti čim višje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V petek se bo s tekmo v Oberstdorfu začela novoletna turneja. Trener slovenske reprezentance Goran Janus je obelodanil osnovne cilje. Želja je nadaljevati dobre rezultate iz letošnje uspešne sezone.

Robert Kranjec, Jernej Damjan, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec in Mitja Mežnar so slovenski orli, ki bodo nastopili na prestižni 60. novoletni turneji. Zadnji treningi v Ramsauu so padli v vodo zaradi novega snega ter praznikov v Avstriji, zato so skakali v Sloveniji v Kranju, kjer so se domačini, ki bodo 7. in 8. januarja gostili tekmi celinskega pokala, potrudili, da so usposobili skakalnico za naše ase. "Priprave so potekale dobro. Po Engelbergu smo imeli namen iti na skupne priprave v Ramsauu, vendar se nam stvari niso poklopile. Pohvalil bi prav vse, ki so usposobili skakalnico v Kranju. Opravili smo dve enoti treninga – torej približno šestnajst skokov. Nekatere stvari smo izpopolnili."

Naš prvi adut na novoletni turneji je trenutno deveti v skupnem seštevku svetovnega pokala Robert Kranjec, ki je letos v dobri formi in lahko zato bistveno bolj mirno pričakuje začetek turneje štirih skakalnic. "Rad bi čim bolje skakal, glede ciljev pa je težko karkoli reči. Seveda si želim priti čim višje. Z malce sreče mi lahko tudi uspe," je povedal Kranjec.

Cilje celotne reprezentance pa je obelodanil prvi mož stroke Janus. V skupnem seštevku turneje želijo imeti enega skakalca do dvanajstega, enega pa do dvajsetega mesta. "Si pa želimo tudi več," je pokazal željo po uspešni prestižni novoletni turneji Janus, ki je besedo namenil tudi favoritom: "Teh je več. Do sedaj smo imeli štiri zmagovalce v sezoni. Avstrijci so tam, kjer so. Upam, da bo krog zmagovalcev širši."

Slovenska delegacija bo v nemški Oberstdorf odpotovala v sredo dopoldne, že v četrtek pa naše skakalce čakajo kvalifikacije. Edini, ki že ima zagotovljen nastop na premierni tekmi, saj je v svetovnem pokalu deveti najboljši skakalec, je Robert Kranjec.

Ne spreglejte