Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
7.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Bucik Maruša Ferk Katarina Lavtar Ilka Štuhec Ilka Štuhec slalom svetovni pokal Crans Montana

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 7.45

5 let, 2 meseca

Mikaela Shiffrin zmagovalka slaloma, zelo uspešni tudi Ferkova in Bucikova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zmagovalka osmega slaloma v Crans Montani je Mikaela Shiffrin, druga je bila Nastasia Noens tretja pa Marie-Michele Gagnon. Zelo dobro sta nastopili tudi Maruš Ferk in Ana Bucik.

Najboljša od slovenskih tekmovalk je bila na progi Mont Lachaux Maruša Ferk, ki je bila na koncu 12. Mesto za njo se je uvrstila mlada Ana Bucik, ki je s 13. mestom dosegla uspeh kariere. Mikaela Shiffrin se je vrnila v velikem slogu. Američanka se je vrnila po dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena in že na prvi tekmi zmagala. Druga je bila Francozinja Nastasja Noens (+0,45), tretja pa je bila Kanadčanka Marie-Michelle Gagnon (+0,50).

Katarina Lavtar je bila prepočasna za drugi tek, Ilka Štuhec pa ni prišla na štart.

"Nimam časa za rehabilitacijo"

Bucikova je bila po prvem delu tekme šele 29., v drugo je dosegla drugi najboljši čas, Ferkova pa 19., imela je peti čas drugega slaloma.

"V prvi vožnji sem imela višja pričakovanja, nisem bila najbolj zadovoljna z njo. A na koncu se je dobro izšlo, bilo je dobro izhodišče za drugi tek, ki sem ga nato izkoristila in rezultat je gotovo lep. V prvem teku nisem vedela, kako se bo odzvala poškodba, saj je bolečina prisotna ves čas. Nimam dovolj časa za rehabilitacijo, z zdravniki smo se dogovorili, da to naredimo po sezoni," je po tekmi povedala Bucikova, ki še ni popolnoma odpravila težav z gležnjem.

"Gotovo sem zelo zadovoljna, že s prvo vožnjo. V zgornjem delu sem se bolje izkazala, proti koncu pa sem naredila kakšno večjo napako, zato sem izgubila preveč časa. V drugo sem vedela, da smučam dobro, da moram enostavno iti 'na polno'. Delala sem ogromno napak že od tretjih vrat naprej, a sem ohranjala ritem in hitrost ter napadala do cilja. Na koncu sem z dvanajstim mestom zelo zadovoljna, kar se je verjetno videlo tudi v cilju," pa je dejala Ferkova.

Zmagovita vrnitev

Posebno zgodbo pa je spisala 20-letna Shiffrinova, ki si je decembra na treningu strgala vez v desnem kolenu, danes pa se je zmagoslavno vrnila in vpisala 18. zmago v karieri. S tem se je po številu zmag med Američankami izenačila s Tamaro McKinney na drugem mestu.

"Težko je bilo. Ponosna sem na to zmago. Smučanje mogoče ni bilo najlepše, ampak svoj posel sem opravila," je povedala Shiffrinova, ki je vodila že po prvi vožnji, njena vrnitev pa je požela precej pozornosti tudi na družbenih omrežjih.

Ne spreglejte