Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 7. 2014,
9.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marjan Jelenko

Torek, 1. 7. 2014, 9.36

7 let, 12 mesecev

Mesec dni je bil brez trenerja in zato ni vedel, kaj mora delati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naš najboljši nordijski kombinatorec Marjan Jelenko se pod novim strokovnim vodstvom pripravlja na zimo. Način dela je zdaj nekoliko drugačen. Verjame, da bodo odvečni kilogrami kmalu zgodovina.

Pri nordijskih kombinatorcih se je pred novo sezono zamenjal vrh piramide, saj je Primoža Triplata zamenjal Jože Berčič, ki je eno leto bdel nad našimi najboljšimi skakalkami, nato pa moral barko zapustiti. Zdaj bo skrbel za skakalni razvoj pri našem najboljšem nordijskem kombinatorcu Marjanu Jelenku in njegovih kolegih. V strokovno pomoč mu bo Igor Jelen, kot svetovalec za tek pa bo vskočil Robert Slabanja – nekdanji trener Petre Majdič.

"Kar malce drugačen način dela imamo. Več delamo na skakalnici. Rolke smo dali malce na stran, da jih nimamo na nogah vse od maja in tja do novembra. Veliko je teka in kolesarjenja. Moram se še navaditi, ker se je vse skupaj zelo spremenilo. Nov način dela je dobrodošel," je o spremembah spregovoril Jelenko, ki je letos nastopil na premiernih olimpijskih igrah v Sočiju in dosegel 16. in 21. mesto.

Odličen je bil lani na nordijskem svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju, kjer je v gundersenu na manjši napravi dosegel odličen sedmi rezultat. Skokom bodo namenili nekaj več časa, pravi kmalu 23-letni (22. julija ima rojstni dan) član SSK Velenje, ki sicer prihaja iz Zreč: "Pri skokih se veliko prej pridobi pol minute kot v tekih, zato bomo delali malce več pri tem segmentu, da bomo štartali v špici."

Ker je bil kar nekaj časa brez trenerja, se to nekoliko pozna na njegovi pripravljenosti, a pravi, da bo kmalu pripravljen na novo sezono, kot si želi: "Na začetku sezone se še malce borim. Imam preveč kilogramov. Premalo sem treniral, ker sem bil mesec dni brez trenerja in nisem vedel, kaj moram delati. Jedel sem povsem normalno, le treninga nisem imel pravega. Verjamem, da bo ob začetku sezone tako, kot si želim."

Tudi v prihodnji bo skakal in tekel s smučmi Fischer. Nekaj novih tekaških parov so v taboru nordijskih kombinatorcev že naročili, pod svojim okriljem pa bodo imeli istega serviserja (Tomaš Kurik) kot lani.

Ne spreglejte