Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
15. 3. 2012,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze

Četrtek, 15. 3. 2012, 17.19

8 let

Mazejevi dan oddiha pred zaključnim napadom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odštevanja do konca smučarske sezone bo kmalu konec, toda v taboru Tine Maze ni nikakršnih znakov popuščanja in skromnejše osredotočenosti.

''Znano je, da sem kritičen, a ob zadnjem superveleslalomu nimam nobenih pripomb, saj pogoji niso dopuščali boljšega nastopa. Tina je inteligentno interpretirala progo. Pristop je bil pravi,'' je ob naslanjanju na svoje smuči v s soncem obsijani ciljni areni ''Planet Planai'' v Schladmingu razmišljal Andrea Massi, prvi mož ekipe Tine Maze, ki je sezono v superveleslalomu končala z najzajetnejšim točkovnim ulovom v svoji karieri. ''Zame je superveleslalom disciplina koncentracije. Zgolj ena vožnja, ni uradnega treninga … Veliko je tveganja. To nikakor ni skladno s Tininim značajem, zato moram priznati, da se je Tina na tem področju spremenila. Napredovala je, moram priznati,'' pravi Massi in dodaja, da bo dan oddiha, ki ga prinaša petkova ekipna tekma, za katero Slovenija ni prijavljena, prišel kot naročen. Ritem finala svetovnega pokala je namreč zelo oster, predvsem za Tino in skupino tekmovalk, ki nastopajo v vseh disciplinah. ''To je šprintersko svetovno prvenstvo. Naporno je, zato bo dan odmora dobrodošel. Osebno sem bil zadovoljen tudi, ko je odpadel prvi trening. Veliko se govori o varnosti, a se pri tem gleda le na opremo. Nihče pa ne želi slišati kritik o urniki. Dan po prihodu iz Aareja naj bi dekleta že nastopala na treningu smuka. To so absurdi psihologije in fiziologije. Tega ne sprejemam,'' se je ob prenatrpanost urnika obregnil italijanski strokovnjak.

Mazejevo torej po prostem petku čakata še zadnji tekmovalni preizkušnji v sicer že sedaj zelo uspešni sezoni 2011/12. Vseeno pa ni skrivnost, da bosta prav zadnji tekmi v dobršni meri odločali tudi o višini končnih ocen. Medtem ko je Tinino drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala skorajda nedotakljivo, pa bo morala slovenska športnica leta nekaj delčkov iz svoje zakladnice znanja prikazati tudi v sobotnem slalomu in nedeljskem veleslalomu. V slednjem bo odličje napadala s četrtega mesta, v prvem bo skušala obraniti drugo mesto. ''Sezona je dolga in naporna, zato bo pred zadnjima tekmama pomemben počitek. Nato pa napad,'' napoveduje Tina, po smukaškem slovesu Ferkove še edina Slovenka v finalu svetovnega pokala, medtem ko pa bo v moški konkurenci sezono v Schladmingu sklenil slalomski specialist Mitja Valenčič.

Ne spreglejte