Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2012,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Lindsey Vonn

Petek, 23. 11. 2012, 17.43

8 let

Maze vs. Vonn vendarle že v Aspnu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot vse kaže, je ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn po premaganih skrivnostnih zdravstvenih težavah vendarle nared za vrnitev v karavano svetovnega pokala.

Kdor čaka na ameriško sporočilo o nastopu Lindsey Vonn na sobotnem veleslalomu svetovnega pokala v Aspnu, bo moral, kot vse kaže, čakati vse do zadnjega trenutka. Štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala, ki se je v nedeljo po tritedenski odsotnosti vrnila na smuči, naj bi namreč dokončno odločitev sprejela šele tik pred tekmo. Američanka, ki je zaradi trebušne infekcije izgubila tudi nekaj moči in kilogramov, je sicer po hitrem postopku preizkusila svojo pripravljenost v veleslalomu in obeh hitrih disciplinah. V njenem načrtu je vseskozi tudi uradni preizkus tekmovalne strmine in prevzem štartne številke, ali bo naposled iz štartne hišice tudi v resnici sprožila uro in se podale po prve točke v novi sezoni, pa bo jasno šele v soboto. Obeti naj bi bili dobri, čeprav v njenem taboru zaradi izgubljenega cikla treningov ne skrivajo zadržanosti.

Po drugi strani se v taboru Tine Maze ne obremenjujejo kaj prida z nastopom najboljše smučarke zadnjih let. Tako tekmovalka kot tudi njen trener Andrea Massi, ki je z Vonnovo nekaj kratkih besed izmenjal med treningom v Vailu, poudarjata, da je treba misli namenjati predvsem slovenski predstavi v Aspnu. "Dobro smo izkoristili pogoje za delo v Aspnu in Lovelandu. Imeli smo tudi nekaj primerjav. Na te čase ne dam prav veliko, ne bom pa lagal, da Tina ni hitra. Da, hitra je," pravi Massi, ki se zaveda, da se po tirolskem in finskem "osamelcu" zdaj začenja tisti pravi ritem sezone, v katerem do izraza prihaja tudi Tinina pregovorno dobra fizična pripravljenost. Iz Aspna, kjer bo po veleslalomu nato v nedeljo na sporedu še slalom, se bo namreč ženski del karavane preselil v Lake Loiuse. Tam bo Črnjanka zaradi zaprtih vrat pripravljalne baze Copper Mountain še dodatno motivirana. "Prav gotovo. Verjamem, da se to tudi na smučarski ravni ne bo poznalo. Le na prvem treningu bom verjetno bolj previdna. No, a to tem šele po tekmah v ZDA. Zdaj je na vrsti Aspen. Tekem se zelo veselim," napoveduje Mazejeva, ki se bo skušala v Kanado preseliti kot vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Ne spreglejte