Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 2. 2015,
22.25

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

superveleslalom Saalbach

Petek, 20. 2. 2015, 22.25

5 let, 4 mesece

Mayerju dvojček v Saalbachu, Slovenci brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za olimpijskim prvakom v smuku Avstrijcem Matthiasom Mayerjem je najboljši vikend v svetovnem pokalu. Po sobotni zmagi v smuku je dodal še superveleslalomsko. Slovenci brez točk.

Na tehnično zahtevni progi z veliko hitrimi veleslalomskimi zavoji in slabo vidljivostjo je Francoza Adriena Theauxa premagal za 23, Norvežana Kjetila Jansruda, vodilnega v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala, pa za 27 stotink sekunde. Na nehvaležnem četrtem mestu je še drugič zaporedoma ostal Švicar Carlo Janka.

"Čutim, da sem prišel v pravo formo, samozavest je na najvišji ravni. Na začetku sezone mi ni šlo, potreboval sem nekaj časa, da sem po poškodbi kolena, zaradi katere sem zamudil del pripravljalnega obdobja, našel ritem. Danes sem smučal na robu, naredil sem nekaj napak, a bil hiter. Res neverjetno, kakšen vikend je za menoj," se je smejalo zmagovalcu. Nekoliko boljše volje kot dan prej, ko je v smuku zasedel 14. mesto, je bil Jansrud, ki je povečal svoje vodstvo v superveleslalomski razvrstitvi svetovnega pokala, nekoliko pa zmanjšal zaostanek v skupnem seštevku, v katerem je za 17. mesto točke dobil tudi vodilni Avstrijec Marcel Hirscher.

"Danes sem lahko bolj zadovoljen. Toda spet sem naredil nekaj neumnih napak, ki so me stale boljše uvrstitve. V superveleslalomski razvrstitvi sem se še bolj približal končni zmagi, nekoliko slabše mi kaže v skupnem seštevku. A ne bom se predal, v naslednjih tednih se bom nekoliko posvetil tudi slalomskemu treningu," je dejal Jansrud, ki verjame, da bo Hirscherju dihal za ovratnik do zadnjega trenutka.

Slvoenci brez točk

Slovenski tekmovalci so v superveleslalomu ostali brez točk. Boštjan Kline je zasedel 32. (+2,60), Martin Čater 35. mesto (+2,67), Klemen Kosi pa je ostal brez uvrstitve.

"Kosi se je odločil, da bo četrta vrata odpeljal kot Reichelt in ta dva ter še en pozneje so bili edini, ki so tam zgoraj odstopili. Tako se je odločil in se ni držal navodil. Kline je spet smučal dobro, a v zadnjem delu izgubil sekundo, kar je že skoraj kronična napaka. S Čatrom pa smo zadovoljni, a samo z njegovo odlično vožnjo bi mu uspelo priti med trideset. V celoti gledano ne moremo biti zadovoljni," je slovenske nastope ocenil Peter Pen, odgovorni trener hitrih disciplin.

Tekme v Saalbachu, ki kandidira za svetovno prvenstvo leta 2021 (SP je gostil leta 1991, na katerem je kolajno osvojila Nataša Bokal), so bile na sporedu prvič po letu 1999, ko je veleslalom dobil Christian Mayer, še leto prej pa je bil v veleslalomu najboljši Hermann Maier.

Ne spreglejte