Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
5. 2. 2015,
10.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lindsey Vonn Tina Maze Anna Fenninger

Četrtek, 5. 2. 2015, 10.58

7 let, 12 mesecev

Lindsey Vonn: Nehajte govoriti o rekordu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naveličana stalnih vprašanj o rekordnem številu zmag v svetovnem pokalu ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn misli posveča predvsem napadu na smukaški naslov svetovne prvakinje.

Zlata kolajna na svetovnem prvenstvu v Beaver Vreeku oziroma Vailu, kjer živi že vse od enajstega leta, bi bila za Lindsey Vonn prav gotovo zadnje in najbolj veličastno letošnje poglavje v zgodbi o vrnitvi po leto in pol trajajoči zdravstveni kalvariji. Prav zaradi tega po torkovem superveleslalomu, na katerem je ciljno areno pod progo Rapotor, v kateri so bili med drugim tudi njena družina, prijatelji in srčni izbranec Tiger Woods, sprva utišala Tina Maze, nato pa je veliki tekmici prehitela še Anna Fenninger, ni mogla povsem skriti grenkobe.

Poskušala je z zanjo značilnim filmskim nasmehom in pripovedovala o tem, kako vesela je bronastega odličja, a obenem ni skrivala, da je želela na sam vrh. Pri tem se je bolj kot s svojo predstavo ter nastopoma Avstrijke in Slovenke ubadala z vremensko loterijo, ki ji, tako kot tudi Mazejevi, ni bila povsem naklonjena. Večkrat je poudarila, da je močan veter v zgornjem delu proge preprečil povsem pošteno tekmo, a na koncu le skomignila z rameni in priznala, da pač tekmuje v naravi.

Druga priložnost v petek

"Dan je bil lep, a ne popoln. Prvenstva pa ni konec. Pred nami je petkov smuk. Kot kaže, nas čakajo lepše vreme in bolj enakovredne razmere. To bo torej nova lepa priložnost zame," pravi 30-letna Američanka, ki je v prvem dejanju SP 2015 osvojila svojo prvo bronasto kolajno na svetovnih prvenstvih. Pred tem je leta 2009 v Val d'Iseru zmagala v obeh hitrih disciplinah, v Aareju dve leti pred tem je bila dvakrat srebrna, kot nato tudi leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu.

Tokrat želi še enkrat na vrh, osrednji tekmici pa bosta najbrž znova Fenningerjeva in Mazejeva, čeprav ima svoje načrte tudi Švicarka Lara Gut. "Ostati moram zbrana in osredotočena na bistvene stvari. No, takšna sem bila že na prvi tekmi, a to ni zadostovalo za zmago. Anni Fenninger sem sicer čestitala za zmago. Odlično je nastopila in si zaslužila zmago. Jaz pa bi želela še eno priložnost na progi, priložnost nastopiti brez vetra. Prav zaradi tega se toliko bolj veselim petkove tekme," razmišlja Vonnova.

Presegla je cilje

"Dve leti sem bila poškodovana, zato so letošnji rezultati več, kot sem pričakovala. Vem, da sem lahko še boljša. Imela sem zelo kratko pripravljalno obdobje, poleg tega pa sem se vračala po dveh operacijah. V prihodnji sezoni bom zato še boljša. Letos je pomembno, da izkoriščam priložnosti, ki se ponujajo," pravi najboljša ameriška smučarka vseh časov, ki je v tej sezoni dobila že pet preizkušenj svetovnega pokala, skupno že 64, kar je absolutni rekord.

Ta zgodba v smučarskih krogih še vedno odmeva, kot kaže, celo nekoliko predolgo. "Lahko bi že nehali govoriti o rekordu," se je na eno od tovrstnih vprašanj na novinarski konferenci odzvala Lindsey, si nato v smehu prekrila ušesa in dodala: "Kakšni rekordi? Ne vem nič. Ne slišim nič. Želim le dobro tekmovati. Želim zmagovati. Iz dneva v dan. Trudim se na vso moč in potiskam meje naprej. V svetovnem pokalu, na svetovnem prvenstvu in na olimpijskih igrah."

Ne spreglejte