Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
30. 11. 2017,
20.55

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Martin Čater Boštjan Kline svetovni pokal Lindsey Vonn Lake Louise Beaver Creek

Četrtek, 30. 11. 2017, 20.55

6 let, 5 mesecev

Lindsey Vonn je že pokazala zobe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Z drugim časom drugega in obenem zadnjega uradnega treninga je Lindsey Vonn potrdila, kam bo merila na petkovi tekmi v Lake Louisu. Presenetljivo jo je prehitela le Ester Ledecka. Ob boljših nastopih Slovencev pa je bil na treningu v Beaver Creeku najboljši Matthias Mayer.

Lake Louise velja za smučarsko dnevno sobo Lindsey Vonn. | Foto: Sportida Lake Louise velja za smučarsko dnevno sobo Lindsey Vonn. Foto: Sportida

Čehinja Ester Ledecka, sicer najboljša deskarka na snegu, ki uspešno združuje dva športa in smelo zre proti Pjongčangu 2018, je bila presenetljivo najboljša na zadnjem treningu. Vseeno prva favoritinja prihaja iz ameriškega tabora.

Če je bila na torkovem uradnem treningu še nekoliko zadržana in je nato v sredo, tako kot preostale smučarke, počivala zaradi novozapadlega snega, pa je ameriška zvezdnica Lindsey Vonn na zadnjem uradnem preizkusu 3.070 metrov dolge olimpijske proge v Lake Louisu vendarle pokazala zobe. Z drugim časom (+0,15) je vložila kandidaturo za zmago na petkovem in sobotnem smuku, njene namere pa bodo bržčas podobne tudi v nedeljo, ko bo na sporedu superveleslalom.

Vonnova, ki na tej progi s pridom izkorišča prirojen drsalni občutek, sposobnost razvijanja hitrosti in tudi vrhunsko opremo, tako da je vknjižila že kar 18 zmag, je bila tokrat za 39 stotink sekunde hitrejša od Tine Weirather. Še desetinko počasnejša je bila Cornellia Huetter, vse druge pa so zaostale za več kot sekundo. Edina Slovenka Maruša Ferk je bila tudi tokrat daleč od najboljših. Za Ester Ledecko je zaostala 3,98 (46. mesto med 53. uvrščenimi).

Martin Čater bo poskušal v Beaver Creeku nadgraditi rezultate iz Lake Louisa. | Foto: Sportida Martin Čater bo poskušal v Beaver Creeku nadgraditi rezultate iz Lake Louisa. Foto: Sportida

Slovenski korak naprej

Moški del karavane se medtem pripravlja na trojni (smuk, superveleslalom in veleslalom) program v Beaver Creeku. Najboljši čas drugega smukaškega treninga na progi Ptice roparice je postavil olimpijski prvak Matthias Mayer, ki je prvega zasledovalca, Švicarja Beata Feuza, prehitel za kar 66 stotink. Tretji pa je bil Hannes Reichelt.

V primerjavi s sredinim treningom so bili nekoliko bolj konkurenčni tudi Slovenci. Martin Čater je z zaostankom 2,31 postavil 18. čas in je bil edini v trideseterici. Sledil mu je Klemen Kosi (+3,07). Tri desetinke počasnejši je bil Boštjan Kline (42.). Zaostanek Tilna Debelaka (64.) je znašal 4,42, Mihe Hrobata (72.) pa 5,50.

Ne spreglejte