Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
15. 2. 2013,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Kunc Andrea Massi Schladming Tina Maze

Petek, 15. 2. 2013, 12.28

8 let

Kunc: Partizani se niso nikoli umikali!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Duh je ušel iz stekleničke. V slovenskem smučarskem taboru se ne govori le o izjemnosti Tine Maze, temveč tudi o fizičnem obračunu Massi-Kunc.

Kaj se je pravzaprav v četrtek zvečer zgodilo slovenskem hotelu? Prič je veliko, zgodba pa dokaj podobna. Začela se je pravzaprav že na smučišču, pred prvim ženskim veleslalomom, ko se je Mitja Kunc kot trener v moški tehnični ekipi pomotoma znašel v radijskem kanalu Andree Massija. Slednji je nato burno odreagiral, besedno bitko pa s člani slovenske izbrane vrste nadaljeval tudi v hotelu. Tam je do njega pristopil Kunc in se mu, kot trdi sam, dvakrat opravičil. Italijanski trener na čelu Tinine ekipe naj bi ob tem burno vstal in s tem zanetil iskre. Po prerivanju in nekaj udarcih je Massiju bojda spodrsnilo, tako da se je znašel na tleh, medtem pa so med vročekrvneža že stopili posredniki in ju ločili.

Dan po incidentu Kunc poudarja, da še vedno ne more razumeti, kaj se je pravzaprav zgodilo. "Očital mi je, da sem mu uničil svetovno prvenstvo. Dejal mi je, da sem turist, avtsajder in ne vem še kaj vse. Ker se je to dogajalo v polni jedilnici, sem mu dejal, če bi raje stopila ven. To je, kot kaže, sprejel kot vabilo na fizično obračunavanje. Zato je sunkovito vstal in me povlekel za rokav. Nato me je še udaril. Jaz sem se le branil. Na takšno raven se nisem nameraval spuščati. Gospod Massi bi moral uživati ob uspehih, za katere je zaslužen. Nimam pravega komentarja. Šokiran sem. Dejal bom le, da nam vseskozi očita partizanstvo. Partizani se nikoli niso umikali in bežali. Njegove izjave in prispodobe so pogosto fašistične. Nisem lutka, ki bo držala glavo, na kateri bo stresal jezo in primitivnost. Nisem se mu dal in se mu ne bom dal. To je bilo zadnjikrat. Če bo še enkrat poskušal fizično obračunavati, bo to zadnjikrat. Če mislijo drugi počepniti, sam ne bom," je incident komentiral Kunc, medtem ko pa je Andrea Massi zatrdil, da bo njegov odvetnik v kratkem pripravil sporočilo za javnost.

Ne spreglejte