Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2011,
16.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jurij Tepeš Robert Kranjec Jernej Damjan

Petek, 9. 12. 2011, 16.29

7 let, 12 mesecev

Kranjec: Peto mesto je odličen rezultat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prvi posamični tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Harrachovu je Robert Kranjec zasedel pesto mesto. V finalu še trije Slovenci. Zmagal je Avstrijec Gregor Schlierenzauer.

Gregor Schlierenzauer (246,8 točke) je zgolj za točko ugnal Japonca Daikija Ita na drugem mestu (245,8), tretji je bil Norvežan Anders Bardal (245,0). Najboljši Slovenec Robert Kranjec je s petim mestom dosegel uspeh sezone (235,4). Poleg Kranjca, ki se je po petkovem uspehu tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala prebil med najboljšo deseterico, so v današnjem finalu nastopili še trije slovenski skakalci, ki so vsi v drugi seriji napredovali. Peter Prevc (215,9 točke) je bil 14., Jernej Damjan (201,1) 21., Jure Šinkovec (192,9) pa 24. Brez točk sta v slovenski vrsti danes ostala Jurij Tepeš na 39. mestu ter Dejan Judež, ki je tekmo končal kot 43.

"Danes sta mi uspela dva dobra skoka. S petim mestom sem zelo zadovoljen. To je odličen rezultat. Vedno pa je lahko še bolje. Za danes je bilo to peto mesto, če bom pa za naprej lahko še bolje nastopil, pa še toliko bolje. O stopničkah pa je težko govoriti, saj je okoli deset skakalcev, ki so na zelo visoki ravni. Nekaj pa je odvisno tudi od sreče. Nima smisla razmišljati o stopničkah oziroma zmagah. To mora priti samo od sebe," je po tekmi dejal Kranjec.

"Vnovič smo dosegli lep ekipni uspeh, ki ga je Robi kronal s petim mestom. Najbolj pomembno je to, da smo nastope v finalni seriji še stopnjevali," je uvodoma slovenski ekipni uspeh ocenil glavni trener reprezentance A Goran Janus.

"V prvi seriji smo imeli resda nekoliko smole z vetrom, a tudi skoki fantov niso bili tehnično najboljši. Kot rečeno, eno z drugim gre lepo skupaj, fantje lepo napredujejo. A dejstvo je, da imamo še kar nekaj rezerve, kar se vidi," je še dodal Janus.

V ospredju je Schlierenzauer prišel do prve zmage to sezono, skupno pa je to za Tirolca že 36. v karieri. Tako je rdeče-beli falangi priskakal še četrto zmago na štirih tekmah; uvodni "hat-trick" je dosegel njegov rojak Andreas Kofler, ki pa je bil danes 18. Schlieri je do zmage prišel zahvaljujoč boljšim ocenam sodnikom, saj je na koncu zgolj za točko ugnal japonskega veterana Ita.

S petkovo zmago se je Schlierenzauerr po številu uspehov izenačil z legendarnim Fincem Jannejem Ahonenom, ki jih je v karieri prav tako zbral 36. Pred njima sta še Finec Matti Nykänen s 46 in Poljak Adam Malysz z 39 zmagami v svetovnem pokalu.

V soboto bo v Harrachovu na sporedu ekipna preizkušnja, selektor Janus pa se je odločil, da bodo za Slovenijo skakali Damjan, Šinkovec, Prevc in Kranjec.

Ne spreglejte