Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 2. 2016,
20.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Robert Kranjec Noriaki Kasai skoki

Petek, 26. 2. 2016, 20.57

8 let

Kranjec imel srečo, da ga ni zadela smučka, nevšečnosti za Kasaija in Ita

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Petkov dan v Almatiju za nekatere skakalce ni potekal brez pretresov. Največ težav so imeli Japonci, ki v Kazahstanu nimajo celotne opreme. Robert Kranjec je imel v kvalifikacijah srečo.

Dobra plat petkovega dne v Almatiju, kjer bosta v soboto in nedeljo dve moški in ženski preizkušnji, je bila ta, da je Peter Prevc obakrat skočil najbolje, v drugo celo podrl rekord, Jurij Tepeš in Robert Kranjec pa sta bila pri obeh skokih pri vrhu. V kvalifikacijah sta imela drugi in tretji rezultat.

Ni pa veliko manjkalo, da jih zadnji ne bi skupil. Za njim je namreč nastopil nemški skakalec Andreas Wank, čigar smučka se je odpela in z vso hitrostjo priletela čez ciljna vrata, skozi katera skakalci zapuščajo iztek. Na drugi strani je stal naš Kranjec, ki je spretno odskočil, da ga smučka z vso hitrostjo ni zadela, saj bi se lahko sicer neslavno končalo.

S smučmi pa so imeli težave tudi Japonci. A njim se niso odpenjale, temveč sploh niso prispele v Almati. Tako Noriaki Kasai kakor tudi Daiki Ito sta za nekaj časa ostala brez njih. Če pri Kasaiju to v petek še ni bila težava, saj po pravilu izpusti skoke za trening, pa si je moral Ito poiskati nadomestilo.

Izgubile so se smuči Noriakija Kasaija in Daikija Ita

Japonski tabor je pokukal tudi v slovenskega, če imajo morda prave Fischerjeve smuči za Ita. Pomočnik Gorana Janusa Nejc Frank je ekspresno ponudil pomoč in jim dal možnost, da izberejo Fischerjeve smuči od Tomaža Nagliča, vendar jih na koncu niso potrebovali, saj so tiste z bolj primerno dolžino dobili kar v svoji reprezentanci pri Kentuju Sakujami.

V kvalifikacijah na delu nismo videli niti Sakujame, saj se je nekje na poti izgubil njegov smučarski dres, zato je moral z reprezentančnim kolegom Točimotom čakati celo na frankfurtskem letališču. Po informacijah iz japonskega tabora naj bi oprema v Kazahstan le prišla na dan tekme, da bosta Kasai in Ito lahko nastopila, medtem ko za Sakujamo in Točimota prostora na tekmi ne bo.

Slovenija bo na sobotni tekmi nastopila s šestimi skakalci. Ob zgornji trojici bodo nastopili še Jaka Hvala, Anže Semenič in Andraž Pograjc, le Tomažu Nagliču se ni uspelo uvrstiti na prvo preizkušnjo v Almatiju.

Ne spreglejte