Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
8. 2. 2019,
18.59

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

2

Natisni članek

Aare 2019 Martin Čater

Petek, 8. 2. 2019, 18.59

5 let, 2 meseca

MARTIN ČATER

Konec sezone za najboljšega slovenskega smukača

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

2

Martin Čater Wengen | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zle slutnje so se uresničile. Martin Čater si je na treningu pred sobotnim smukom svetovnega prvenstva huje poškodoval levo koleno, tako da je zanj sezona že končana.

V sobotnem vrhuncu svetovnega prvenstva v Aareju (smuk se bo začel ob 12.30) bodo slovenske barve branili Klemen Kosi, Boštjan Kline in Miha Hrobat. Četrti član ekipe za hitri disciplini in v zadnjih dveh zimah tudi najboljši slovenski smukač Martin Čater pa se prav na tekmovalni dan predčasno vrača v domovino. Pregled z magnetno resonanco v Ostersundu je namreč pokazal, da ima 26-letni Savinjčan natrgano sprednjo križno vez, poškodovan meniskus in hrustanec levega kolena. Zanj ni končano le svetovno prvenstvo v Aareju, temveč tudi vsa sezona 2018/19.

Najboljši Slovenec, toda ...

Poškodbo je Čater staknil na zadnjem uradnem treningu, na katerem je bil na 26. mestu celo najboljši Slovenec. Trening je bil specifičen, saj se je, zaradi aktivne ženske tekme in skupnega cilja, uradno končal po zadnjem merjenju vmesnega časa. Po tem je sledil še krajši odsek, na katerem je Čater ob skoku izgubil ravnotežje in pristal na boku. Čeprav je lahko hodil, so se v slovenskem taboru odločili za dodatne preglede, ki so potrdili zle slutnje zdravnika Anžeta Kristana.

Martin Čater | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Do rezultata sezone v Wengnu

Vlogo najboljšega člana ekipe Petra Pena je sicer Čater potrdil tudi v Aareju. V superveleslalomu je ob zmagi Italijana Dominika Parisa namreč zasedel 13. mesto. V tekmi majhnih zaostankov ga je od zmagovalca ločilo 59 stotink sekunde, od odra za zmagovalce pa pol sekunde. V srednjem delu proge je bil celo med najhitrejšimi. V svetovnem pokalu je ob sedmih uvrstitvah med dobitnike točk letos navdušil predvsem z osmim mestom na klasičnem smuku v Wengnu. Namesto smuka svetovnega prvenstva in nadaljevanja sezone s preizkušnjami v Kvitfjellu in Soldeu pa ga zdaj čakata rehabilitacija in vrnitev v sezoni 2019/20.

Sportal V tujini nezaželeni, doma kot nogometaši na parkirišču
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec v smuku izvrstna, slalom končala "dostojanstveno"

 

Ne spreglejte