Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
23. 2. 2017,
8.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

tek na smučeh Lahti 2017

Četrtek, 23. 2. 2017, 8.28

6 let, 6 mesecev

Komedija na svetovnem prvenstvu v Lahtiju #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Adrian Solano | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na svetovnem nordijskem prvenstvu so v sredo potekale kvalifikacije na deset kilometrov v klasični tehniki. Pravo komedijo na smučeh pa je uprizoril Adrian Solano iz Venezuele.

S številko ena je kvalifikacije odprl že omenjeni Adrian Solano. Takoj po njegovem štartu je bilo videti, da Solano pred tem ni prav velikokrat stal na tekaških smučkah. Že po prvi sekundi  je na ravnem delu skoraj pristal na hrbtu. Kot da so ga presenetile dobro namazane smuči?

Kljub vsem težavam je imel nasmeh v cilju

A to je bil šele začetek njegove poti … Triindvajsetletnik je imel praktično skozi vso progo težave. Med drugim se mu je na enem izmed spustov zlomila palica, tako da je bil njegov  "tek" na smučeh še bolj otežen. Čeprav je Solano na koncu z velikim zaostankom prišel na cilj, je v uradnih rezultatih zapisano, da ni končal kvalifikacij. Kljub vsem težavam pa je v cilj prišel z nasmehom. Kvalifikacije je zmagal Hrvat Krešimir Crnković.

Težave je imel že s prihodom v Lahti

O venezuelskem športniku se je veliko pisalo že pred prvenstvom. Solano, ki je v začetku tedna končno prispel na prizorišče SP na jugu Finske, je novinarjem potožil, da je zaradi birokratskih zapletov ostal brez enega meseca treninga na snegu. Na meji s Francijo so ga namreč obtožili, da je ekonomski migrant in da beži zaradi slabih razmer v domovini.

Anamarija Lampič bo v kvalifikacijah štartala s številko 14. | Foto: Vid Ponikvar Anamarija Lampič bo v kvalifikacijah štartala s številko 14. Foto: Vid Ponikvar

V četrtek v šprintu šest slovenskih tekmovalcev

V četrtek bo med smučarji tekači na sporedu šprint, kjer v slovenski reprezentanci računajo na najvišjo uvrstitev. V kvalifikacijah, ki se začnejo ob dveh, bodo med Slovenkami nastopile Vesna Fabjan, Anamarija Lampič in Katja Višnar. Tri predstavnike bomo imeli tudi v moški konkurenci. Slovenske barve bodo zastopali Miha Šimenc, Janez Lampič in Miha Dolar. Njim se kvalifikacije začnejo ob 15.50.

Ne spreglejte