Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
26. 1. 2017,
14.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Boštjan Kline Martin Čater Klemen Kosi Garmisch-Partenkirchen

Četrtek, 26. 1. 2017, 14.09

6 let, 7 mesecev

Kilde našel lanske občutke, Kline (še) ne

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je bil prepričljivo najhitrejši na edinem uradnem treningu pred dvojnim smukaškim programom v Garmisch-Partenkirchnu. Slab slovenski obet.

Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na četrtkovem treningu smuka v Garmisch-Partenkirchnu. | Foto: Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na četrtkovem treningu smuka v Garmisch-Partenkirchnu.

Čez štiri dni bo minilo natančno eno leto od trenutka, ko sta Aleksander Aamodt Kilde in Boštjan Kline skupaj stala na stopničkah za zmagovalce v Garmisch-Partenkirchnu. Norvežan je slavil svojo prvo in do danes edino smukaško zmago v svetovnem pokalu, Slovenec pa se je z drugim mestom veselil prvih stopničk.

Ob vrnitvi na kraj prvega skupnega "zločina" (prvi in drugi sta bila tudi en mesec pozneje na superveleslalomu v Hinterstodru)  je Kilde znal iz spomina priklicati lanske občutke ter jih pretvoriti v kakovostno vožnjo na edinem uradnem treningu, medtem ko pa je bil Mariborčan bleda senca lanskoletne predstave.

Kilde je s časom 1:55,42 gladko prehitel celotno konkurenco. Še najbolj se mu je na 3300 metrov dolgi senčni progi Kandahar približal rojak Kjetil Jansrud, a je tudi on zaostal sekundo in šest stotink, tretji pa je bil Kanadčan Manuel Osborne Paradis.

Boštjan Kline: najhitrejši Slovenec, a zgolj na 36. mestu uradnega treninga | Foto: Boštjan Kline: najhitrejši Slovenec, a zgolj na 36. mestu uradnega treninga

Brez Slovencev med trideseterico

Precej dlje se je na progi zadržala okrnjena slovenska ekipa (Andrej Šporn je po poškodbi križnih vezi že sklenil sezono, Miha Hrobat pa nastopa na tekmah evropskega pokala). Najhitrejši je bil prvi adut Kline, ki je v neprepričljivi predstavi za Norvežanom zaostal tri sekunde in štiri desetinke, kar je zadostovalo za 36. mesto. Klemen Kosi, ki že več kot leto čaka na kakšno smukaško točko, je bil z zaostankom 5,54 uvrščen na 52. mesto, Martin Čater (+5,90) dve mesti za njim, medtem ko pa je Rok Perko odstopil.

"Čas je celo boljši od občutkov, ki so bili res slabi. Preprosto se nisem našel. A želim ostati pozitivno naravnan. Optimistično in samozavestno zrem proti tekmi. Veliko lahko še popravim," je svoje vtise povzel Kline, ki bi si sicer želel več uradnih treningov. Tako pa bo že jutri (štart ob 13.05) s tekmeci lovil točke svetovnega pokala na smuku, ki nadomešča odpadlo preizkušnjo iz Wengna. V soboto bo v Garmisch-Partenkrchnu na sporedu še drugi smuk, v nedeljo pa veleslalom, na katerem bosta nastopila Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Ne spreglejte