Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
12. 6. 2015,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pavli Čebulj Andrea Massi Tina Maze Peter Pen Klemen Bergant

Petek, 12. 6. 2015, 12.38

8 let

Kdo bo stopil iz sence Tine Maze?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihodnji četrtek naj bi se prižgala luč za poimensko sestavo trenerjev in smučarjev slovenske reprezentance, v kateri po dolgih letih ne bo Tine Maze.

V zadnjih letih so novinarske zapise o dogajanju v slovenskem alpskem smučanju pogosto spremljale ocene o tem, da je glavnina reprezentance v temni senci prve dame Tine Maze, ki je z vrhunskimi rezultati obenem tudi dodobra zamegljevala nič kaj ugodno rezultatsko stanje rojakov in rojakinj. Z njeno odločitvijo za začasen tekmovalni umik oziroma zamrznitev smučarskega statusa se ta senca umika, rezultatsko breme pa bo v celoti padlo na preostalo reprezentanco. Ta je po večtedenskih pogovorih vendarle dobila svojo obliko, uradna potrditev pa jo čaka na četrtkovi seji alpskega zbora, na kateri bo Pavli Čebulj, do zdaj le vršilec dolžnosti, postal tudi polnokrvni vodja panoge za alpsko smučanje.

Priprta vrata za Šporna, Perka …

Na podlagi rezultatov pretekle sezone si je reprezentančne statuse v ekipah evropskega in svetovnega pokala priborilo devet smučarjev in enajst smučark. Če bo alpski zbor prisluhnil predlogu, pa bodo vrata priprta tudi nekaterim, ki niso izpolnili kriterijev.

Tako je strokovni svet v tehnično ekipo svetovnega pokala brez uradnega statusa predlagal najboljšega slalomista Matica Skubeta, vrat pa ni zaprl niti Roku Perku in Andreju Špornu. Gorenjska smukača sta skupaj z Miho Kürnerjem, Mišelom Žerakom in Andražem Reichom-Pogladičem uvrščena na seznam tistih smučarjev, ki bi se lahko na predlog strokovnega sveta priključevali skupinam za trening.

Brez odmevnejših trenerskih okrepitev

Skupaj s seznami tekmovalcev in tekmovalk pa bo alpski zbor v četrtek odločal tudi o predlaganih programih dela in trenerski sestavi. Ta je v primerjavi s preteklo sezono vitkejša (v štabu denimo ni več Mitje Kunca, Andreja Jermana, Andreja Možine, Darje Črnko …), predvsem pa vključuje še nekaj neznank.

Klemen Bergant bo, kot vse kaže, vendarle tudi v prihodnji zimi odgovoren za tehnični disciplini moške vrste, medtem ko hitri ostajata pod poveljstvom Petra Pena. V sedlu ostaja tudi Miha Verdnik, ki se je izkazal z odličnim delom v ekipi evropskega pokala. Ta bo vsaj v pripravljalnem obdobju tesno povezana z ekipo svetovnega pokala.

Nekoliko več nejasnosti je na ženski strani, kjer se Rasto Ažnoh seli na položaj trenerja evropskega pokala, vodenje reprezentance pa naj bi v celoti prevzel Denis Šteharnik. V pomoč mu bo Robert Žan. Precej večja je uganka, kako bo z organizacijo in izvedbo treningov hitrih disciplin.

Ne spreglejte