Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
3. 2. 2013,
19.39

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jurij Tepeš Harrachov poleti

Nedelja, 3. 2. 2013, 19.39

4 leta, 5 mesecev

Jurij Tepeš po osvojenih stopničkah in padcu: Saj sem trd

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljskem dvojnem programu v Harrachovu je bil ob Robertu Kranjcu slovenski junak tudi Jurij Tepeš, ki je na prvi tekmi pri daljavi 220 m padel, popoldne pa poletel na prve posamične stopničke.

"Nisem zaviral. Zmanjkalo mi je hitrosti in vetra. Bil sem že povsem v luknji. Tako ali tako je bilo predaleč. Skok je bil v redu izveden. Na srečo se je dobro končalo. Koleni me za enkrat nič ne bolita. Naj tako ostane," se je Jurij na začetku pogovora spomnil padca pri 220 metrih, ki ga je doživel v prvi seriji prve nedeljske tekme v Harrachovu. Vetrovne razmere so bile tudi v nedeljo spremenljive, kar so na svoji koži občutili skakalci. Njegov oče bdi nad regularnim potekom dogodkov na tekmah, zato je imel v nedeljo obilico dela, da je zagotovil skakalcem vsaj približno enakovredne razmere. Ali se je Miran kaj ustrašil ob padcu svojega Jurija? "Po mojem ne. Saj sem trd," je v svojem slogu odgovoril Jurij.

Polet v drugi seriji prve nedeljske tekme se mu nato ni najbolje posrečil (končal je na 15. mestu), je pa zato svoj trenutek slave dočakal na drugi tekmi, v kateri je štela le ena serija. S poletom dolgim 193,5 metra se je zavihtel na tretje mesto. To so bile zanj prve posamične stopničke v karieri, do zdaj pa je bil najvišje uvrščen minuli konec tedna v Vikersundu, kjer je bil peti: "Težko bi rekel, da sem jih le dočakal. Stopničke ne moreš načrtovati. Želel sem si uvrstitve okoli desetega mesta, na koncu pa sem bil toliko bolj zadovoljen. Zdaj bo treba na manjši skakalnici malce drugače skočiti. Malce bolje (smeh, op. p.). Na letalnicah sem lahko nadoknadil kakšno stvar v zraku."

Jurij deluje veliko bolj samozavestno kot pred leti, kar se vidi v njegovih reakcijah po nastopih kakor tudi izjavah. Postaja bolj močan, vendar želi poseči še višje: "Te stopničke so potrditev dobrega dela. Poleti smo trdo delali za te rezultate. Vedel sem, da so skoki dobri in da sem dobro pripravljen. Vsako leto sem bolje pripravljen. Grem korak za korakom. Nič ne prehitevam. Upam, da bo šlo le še tako naprej," je dejal Jurij, ki bo z ekipo pred svetovnim prvenstvom v Predazzu odpotoval še na nemško turnejo. Tekme v Willingenu, Klingenthalu in Oberstdorfu se bodo zvrstile med 9. in 17. februarjem.

Ne spreglejte