Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2016,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jure Aleš

Torek, 2. 2. 2016, 18.40

8 let

Jure Aleš ponovil uspeh in osvojil še eno zlato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski telemark smučar Jure Aleš je na mladinskem svetovnem prvenstvu po zlatu v sprintu osvojil še zlato odličje v klasičnem telemarku.

Drugo mesto je še enkrat zasedel Švicar Nicolas Michel, ki je v cilju zaostal 1,25 sekunde, bron pa je osvojil Norvežan Aadne Kristenstuen, ki se je na progi zadržal 1,89 sekunde dlje od Aleša.

Rok Šmejic, ki je pred slabim letom v ameriškem Steamboat Springsu v tej disciplini osvojil srebro, je postavil 13. čas voženj, medtem ko je bila Špela Mičunovič 11. Še do enega zlatega odličja je prišla Nemka Johanna Holzmann, srebro je osvojila domačinka Maelle Froissart, bron pa Kathrin Reischmann, še ena nemška predstavnica.

Tekmovanje za svetovni pokal so prav tako odprle ženske, kjer je slovenske barve branila Mičunovičeva, ki pa se ji vožnja ni izšla po načrtih, saj je končala na 15. mestu. Jure Aleš je po kazenskem pribitku pa je v cilj prišel s četrtim časom ter do konce preizkušnje zdrsnil po lestvici za eno mesto. Šmejic je tokrat zasedel 16. mesto, medtem ko je bil Sašo Aleš 31.

"Res neverjetno. Zelo sem užival na teh zadnjih tekmah, vse je šlo nekako po načrtu. Tudi sama snežna površina mi je ugajala, proga je zdržala do moje startne številke. Presrečen sem, da mi je uspelo to, kar mi je. Zlato sem imel po včerajšnji tekmi že v žepu, zato sem bil danes lahko popolnoma sproščen. Nisem bil obremenjen z rezultatom, zato sem se odločil da bom smučal povsem na meji in tveganje se je obrestovalo," je povedal Jure Aleš.

Približujejo se tudi tekme svetovnega pokala na Golteh, ki bodo na sporedu 2. in 3. marca. "Zagotovo je dobro, če narediš takšne rezultate pred domačo tekmo. Ne čutim nobenega pritiska, mislim, da je lahko domača tekma le prednost. O samih ciljih in rezultatih pa ne morem govoriti, saj se lahko hitro kaj zalomi, če napoveduješ. Pustimo se presenetiti, pa bomo videli," je o tem dejal Jure Aleš.

Celotna ekipa bo nadaljevala s tekmami svetovnega pokala v španskem Espotu, kjer sta že v petek na sporedu prvi preizkušnji.

Ne spreglejte