Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
19. 12. 2015,
17.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Goran Janus skoki Engelberg

Sobota, 19. 12. 2015, 17.53

8 let

Junak Peter Prevc je moral obuti le stare čevlje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi mož stroke v slovenski skakalni reprezentanci Goran Janus je razumljivo zelo ponosen na brata Prevc, ki sta s prvim in drugim mestom v Engelbergu postavila nov mejnik v skakanju.

"Zgodovinski trenutek. Ne vem, ali sta bila kdaj brata prvi in drugi. Odlično! Peter ima lepo zalogo točk. Čestitke obema bratoma," je bil na zmago Petra in drugo mesto Domna Prevca vidno ponosen glavni trener Goran Janus, ki že vse od leta 2011 drži v rokah čarobno palico, ko je prevzel vajeti slovenskega skakanja.

Šestnajstletnemu Domnu je prejšnji teden še drugič v tej sezoni namenil predah od karavane in mu tako privarčeval energijo, saj mu ni bilo treba na dolgo pot v Nižni Tagil. Pred tem je izpustil vetrovni Kuusamo, kjer sploh ni bilo tekem. In pri mlademu Prevcu je zadel v polno, saj je takoj ob vrnitvi skočil do najboljše uvrstitve v karieri.

Peter je ta trenutek močan

V petek je kazalo, da bo na prvi posamični tekmi v Engelbergu najboljši Anže Lanišek, saj je bil razpoložen na treningu, v kvalifikacijah pa je celo zmagal. A je bila sobota v znamenju bratov Prevc, Lanišek pa je zasedel 24. mesto. "Škoda za Anžeta. Preprosto se ni pravi čas odrinil. Verjamem, da bo v nedeljo bolje," je o nastopu tekmovalca iz skakalnega kluba Mengeš dejal Janus.

Nato je misli spet preusmeril na družino Prevc, ki je spisala mejnik v skakanju, saj brata še nikdar nista stala na prvi in drugi stopnički odra za zmagovalce. Na petkovem treningu sta še nekoliko nihala, dan pozneje pa praktično brez napak opravila svoja nastopa in prepričljivo slavila dvojno zmago. "Domen je naredil dva dobra skoka. Peter je v petek preizkušal nov material. Obul je nove čevlje, vendar je nato na tekmi nosil tiste s prejšnjih tekem. Močan je ta trenutek, kar je odlično," je ob velikem zmagoslavju še dejal prvi mož stroke.

Peter Prevc se je z drugo zaporedno zmago še bolj utrdil na prvem mestu v svetovnem pokalu in ima pred drugim Severinom Freundom, ki je bil tokrat osmi, 105 točk prednosti.

Ne spreglejte