Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2014,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Therese Johaug Alenka Čebašek Lillehammer

Sobota, 6. 12. 2014, 11.32

8 let

Johaugovi pet kilometrov, Čebaškova 14.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Norveška smučarska tekačica Therese Johaug (12:33,7) je zmagovalka petkilometrskega teka v prosti tehniki za svetovni pokal v Lillehammerju.

Drugo mesto je s tremi desetinkami zaostanka osvojila njena rojakinja Marit Bjoergen, tretja je bila še ena Norvežanka Heidi Weng (+10,9). Slovenka Alenka Čebašek je bila 14. (+38,2). Nastopila je tudi Lea Einfalt, ki je bila 47. (+1:00,9), Katja Višnar je tekmo končala na 86. mestu (+1:56,1). Vesna Fabjan danes ni nastopila.

"Smo zadovoljni z Alenkinim rezultatom, pokazala je univerzalnost, prehitela je precej dobrih tekmovalk. Lea je začela nekoliko prepočasi, a ona šele okuša čar svetovnega pokala, Katja je tekla v okviru svojih zmožnosti," je povedal glavni trener slovenske tekaške reprezentance Marko Gracer in dodal: "Razingerjeva in Klavžar sta zbolela za virozo, Fabjanovo smo poslali na test v tukajšnji zdravstveni dom, videti je, da je cepljenje proti gripi pustilo posledice na imunskem sistemu."

V ospredju so imele sicer vnovično državno prvenstvo norveške tekmovalke. Petkovo zmago v sprintu si je priborila najboljša smučarska tekačica vseh časov Marit Bjoergen, ki pa je morala danes premoč priznati mlajši kolegici Johaugovi. Na koncu je razlika med obema šampionkama znašala le tri desetinke, s tretjim mestom se je ob skoraj enajstih sekundah pribitka veselila Wengova. V najboljši deseterici je bilo kar šest norveških tekmovalk.

Tudi v moški konkurenci ni bilo nič drugače. Stopničke po desetih kilometrih prosto so si priborili Norvežani. Zmagal je Martin Johnsrud Sundby (22:55,8), drugo mesto je z 2,2 sekunde zaostanka osvojil Finn Haagen Krogh, tretji je bil Sjur Roethe (+6,4). Edini Slovenec Boštjan Klavžar zaradi viroze ni nastopil.

Karavana svetovnega pokala v teku na smučeh zapušča Skandinavijo ter se seli v srednjo Evropo, natančneje v švicarski Davos, kjer bo naslednji konec tedna na sporedu sprinterska preizkušnja v prosti tehniki ter tekma na razdalji v klasični tehniki.

Ne spreglejte