Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2014,
15.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Marjan Jelenko

Nedelja, 24. 8. 2014, 15.35

8 let, 5 mesecev

Jelenko sedmi v Oberwiesenthalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nordijski kombinatorec Marjan Jelenko se je izkazal na tekmi poletne velike nagrade v Oberwiesenthalu.

Zasedel je sedmo mesto, potem ko je v desetkilometrskem teku na rolkah napredoval z devetega, ki ga je zasedal po skoku. Za zmagovalcem Nemcem Johannesom Rydzekom je zaostal 25,2 sekunde.

"Na skakalnici nam ni šlo vse po načrtih. Vreme nam namreč ni bilo naklonjeno. Glede na provizorično in poskusno serijo smo pričakovali še nekoliko več. Na tekaški del sem tako štartal kot deveti. Tudi na tekaškem delu je bilo zahtevno, saj je bilo ob močnem deževju le nekje štiri stopinje Celzija. Dobro sem se počutil. S tekom sem zelo zadovoljen. V pripravljalnem obdobju sem izgubil nekaj kilogramov, kar je bilo potrebno, saj me je lani proti koncu sezone na skakalnici manj neslo, pa tudi v klanec se vsak kilogram pozna. Sedaj vidimo, da se to že pozna na rezultatih, do zime bom izgubil še kakšen kilogram in bo še bolje. Današnji rezultat je vsekakor motivacija in potrditev novega načina dela s trenerji. Sedaj smo veliko bolj sproščeni in samozavestni. Dobili smo potrditev, da nam ni potrebno veliko spreminjati, le še dodamo malenkosti in bomo novembra pripravljeni na zimsko sezono," je po tekmi dejal Marjan Jelenko, ki se bo sedaj z ekipo preselil v Beljak, kjer ga v sredo čaka naslednja tekma.

Nemci so bili na domačem prizorišču razred zase, saj je drugo mesto zasedel olimpijski prvak Eric Frenzel, tretje pa Björn Kiercheisen. Najboljši tuji tekmovalec je bil na četrtem mestu Avstrijec Christoph Bieler.

V močni konkurenci se drugi slovenski predstavnik Gašper Berlot ni izkazal, z zaostankom dobrih štirih minut je zasedel 42. mesto.

Ne spreglejte