Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2018,
15.45

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Klemen Bergant Žan Kranjec Žan Kranjec Štefan Hadalin

Četrtek, 1. 3. 2018, 15.45

6 let, 1 mesec

Vitranc

Je čas za domače stopničke? Žan Kranjec je pred domačo tekmo vesel in ponosen.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Žan Kranjec | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kranjska Gora bo v soboto in nedeljo gostila tekmi svetovnega pokala za moške, na katerih bo naše barve branila sedmerica tekmovalcev. V slovenski reprezentanci največ pričakujejo od Žana Kranjca, četrtega z olimpijskega veleslaloma, in Štefana Hadalina. Oba sta edina slovenska predstavnika s točkami v svetovnem pokalu.

Na sobotnem veleslalomu, ki se bo začel ob 9.30, bodo med drugimi tudi Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Žan Grošelj, Aljaž Dvornik in Borut Božič, zadnji je mesto v reprezentanci dobil namesto Martina Čatra. Na nedeljskem slalomu, ki se bo začel ob isti uri, pa bomo držali pesti za Kranjca, Hadalina, Grošlja, Dvornika, Matevža Rupnika in Žana Špilarja.

Podkorenska strmina, eden izmed najzahtevnejših terenov v karavani svetovnega pokala, je odlično pripravljena za nastope najboljših smučarjev, ugodna pa je tudi vremenska napoved, saj v Kranjski Gori ne bo več tako mrzlo, kot je bilo v preteklem tednu. Slovenska reprezentanca se je pred preizkušnjami predstavila na novinarski konferenci.

Žan Kranjec je bil na olimpijskem slalomu četrti. Kako visoko se lahko povzpne na domači progi? | Foto: Stanko Gruden, STA Žan Kranjec je bil na olimpijskem slalomu četrti. Kako visoko se lahko povzpne na domači progi? Foto: Stanko Gruden, STA Kranjec po OI izpustil le en dan treninga

Žan Kranjec je na novinarski konferenci razkril, da bi imel najraje številko ena, ampak se s tem ne želi preveč obremenjevati. "Vsaka številka od 1 do 7 je precej dobra. Sem pa zelo vesel in ponosen na to. Dokazal sem, da spadam zraven. Odkar smo prišli domov, nisem treniral le en dan. Ko smo prišli, sem se poskušal čim bolj spočiti, nato pa smo trenirali, da bi bili čim bolje pripravljeni na domačo tekmo. To je eden izmed vrhuncev sezone. Želim si dobrega rezultata, vse bom naredil za to, a ključ do uspeha bo smučanje samo."

 

Štefan Hadalin bo enako napadal v slalomu in veleslalomu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Štefan Hadalin bo enako napadal v slalomu in veleslalomu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Hadalin je osredotočen na obe disciplini

Štefan Hadalin s privajanjem na evropski sneg ni imel večjih težav. "S privajanjem na sneg nisem imel večjih težav, kot je bilo to v Koreji. V tej sezoni sem dokazal, da tako veleslalomu kot slalomu posvečam enako pozornost, in to bom poskušal dokazati tudi v Kranjski Gori," je pred domačo tekmo povedal Hadalin, ki ima letos najboljšo slalomsko uvrstitev 16. mesto iz Beaver Creeka.

Glavni trener upa, da Kranjec ne bo čakal pol leta Klemen Bergant v boj pošilja tudi tri debitante v svetovnem pokalu. | Foto: Sportida Klemen Bergant v boj pošilja tudi tri debitante v svetovnem pokalu. Foto: Sportida

Glavni trener za tehnične discipline Klemen Bergant je povedal, da so ciliji za naša najboljša isti kot drugje. "Žan Kranjec je osredotočen na veleslalom, kjer bo prvič štartal med najboljšo sedmerico. Upam, da dobi številko 1, da ne bo čakal pol leta, da mu jo bodo izžrebali. Cilj je, da ostane tam, kjer ima številko. Tu so trije fantje (Borut Božič, Matevž Rupnik in Žana Špilar), ki bodo prvič tekmovali na tekmi svetovnega pokala, prvič bo na moškem štartu tudi tekmovalec, ki je rojen v tem tisočletju, to je Borut Božič. Za mlade je to vse velika šola."

Del reprezentance ima težave s časovno razliko, ampak je Bergant prepričan, da bodo naši tekmovalci do konca tedna pripravljeni in da bodo pokazali svoje najboljše vožnje.

Ne spreglejte