Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
3. 1. 2014,
8.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Janus

Petek, 3. 1. 2014, 8.20

8 let

Janus: Kdo lahko osvoji novoletno turnejo? Saj se spomnite Žonte …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Do konca novoletne turneje sta še dve avstrijski postojanki. Glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus upa, da se bo kdo priključil Petru Prevcu v lovu za boljšimi uvrstitvami.

"V Garmich-Partenkirchnu so trije novi prišli do točk (Kranjec, Damjan in Hvala, op. p.). Škoda za Jako Hvalo, ki je imel smolo v Oberstdorfu. Če tekma ne bi bila na izpadanje, bi nastopil v drugi seriji. A tako je na novoletni turneji, na kateri moraš premagati tekmeca. Dobrodošlo je tudi to, da je bilo vseh sedem na obeh tekmah, a skoki še niso tisti pravi," je o nemškem delu turneje sprva menil glavni trener Goran Janus.

Tudi on ima malce grenkega priokusa, saj je bil prepričan, da bo Peter Prevc nadaljeval uspešno pot, ki jo je s tretjim mestom začrtal v Oberstdorfu. Na žalost mu prvi dan v letu ni prinesel zadoščenja. Bil je 18., trenutno pa je še vedno na zelo visokem skupnem šestem mestu turneje štirih skakalnic. "Če bi Peter skočil prvič tako kot v finalu, bi bil med deseterico. Ni bil zadovoljen. Tudi mi ne. A so razlike zelo majhne. Mislil sem, da bo Peter višje v Garmisch-Partenkirchnu. Še zdaj verjamem, da je bil sposoben. Innsbruck mu od vseh skakalnic najbolj ustreza," se je Janus na koncu ozrl že nekoliko naprej.

Pričakuje, da se bo Prevcu v lovu na višje uvrstitve priključil še kdo od slovenskih skakalcev: "Robi je nakazal, da lahko skoči visoko. Malce ga še lomi. Naredil je napredek. Jernej se je dvignil in upam, da je dobil dodatni impulz. Po dolgem času se je do točk dokopal Jaka, ki še preveč niha. Že nakaže, da bi lahko naredil preskok, in nato spet zaniha. Upam, da mu uspe. Skok je igra občutkov. Dolgo časa se mu to dogaja, čeprav je v preteklosti dokazal, da je sposoben."

Velika Janusova želja je tudi, da bi se na eni tekmi novoletne turneje vseh sedem skakalcev, kolikšna je slovenska kvota, zavihtelo med dobitnike točk. "Že tretje leto zapored čakam na ta podvig. Bomo videli."

Noče pa prvi mož stroke govoriti na glas o končnem vrstnem redu novoletne turneje, saj pravi, da se lahko že pri enem skoku vse zasuka v drugo smer: "Vse je mogoče. Zelo nepredvidljivo je, čeprav ima trojica Diethart-Morgenstern-Ammann prednost pred preostalimi. Spomnimo se Petra Žonte, ki je bil pred leti v Innsbrucku osmi po prvi seriji in nato imel v drugo edini od najboljših odlične pogoje in na koncu celo zmagal. Veter bo tudi tokrat igral veliko vlogo. Upamo, da bo tudi kakšnega našega dvignil višje."

Ne spreglejte