Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
15. 6. 2017,
23.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Henrik Kristoffersen

Četrtek, 15. 6. 2017, 23.49

6 let, 6 mesecev

Izkopana bojna sekira: slalomski as odstranjen iz reprezentance

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Eden najboljših tehničnih smučarjev zadnjih let Henrik Kristoffersen bo zaradi ponovnega spora z norveško smučarsko zvezo do nadaljnjega prisiljen trenirati sam.

Henrik Kristoffersen ne sme trenirati z reprezentančnimi sotekmovalci. | Foto: Reuters Henrik Kristoffersen ne sme trenirati z reprezentančnimi sotekmovalci. Foto: Reuters

Aksel Lund Svindal po rehabilitaciji načrtuje novo vrnitev v karavano svetovnega pokala. Njegov prijatelj Kjetil Jansrud v pripravah na olimpijsko zimo ne skriva zagnanosti. Podobno velja za Aleksandra Aamodta Kildeja, ki je po zamenjavi smučarske opreme (odslej bo nastopal na Headovih smučeh) z omenjenima Vikingoma še bolj povezan.

Za pestrost v času smučarskih kislih kumaric pa sta na Norveškem poskrbela nacionalna smučarska zveza in tretji smučar pretekle sezone svetovnega pokala ter zagnani (vele)slalomski mojster Henrik Kristoffersen. Ker ta ni bil pripravljen podpisati pogodbe s panožno zvezo, so se pri tej odzvali zelo odločno in ga odstranili iz ekipe.

Mladenič, ki bo prihodnji mesec dopolnil 23 let in je že več sezon vključen v najožji svetovnih vrh tehničnih disciplin, se bo tako na olimpijsko sezono do nadaljnjega pripravljal v lastni režiji.

Nova sezona, stari protagonisti, stara zgodba

Zgodba ima korenine v letu 2016. Dobitnik slalomskega globusa v zimi 2015/16 je lani prejel sponzorsko ponudbo proizvajalca energijskih pijač Red Bull, ki pa je zaradi nasprotovanja panožne zveze ni mogel sprejeti. Norveški smučarji morajo namreč na kapah in čeladah nositi znak generalnega pokrovitelja, to je mobilni operater Telenor.

Izjema je Aksel Lund Svindal, ki si je izbojeval individualno pogodbo in dogovor prav z Red Bullom. Ta je želel pod svoje okrilje zvabiti še Kristoffersena, a so pri krovni smučarski zvezi ostali neomajni, zato se je Henrik odločil za tožbo. Zgodba je šla tako daleč, da tekmovalec ni nastopil na uvodnem slalomu pretekle sezone v Leviju, s čimer je dal avstrijskemu tekmecu Marcelu Hirscherju veliko prednost v boju za mali globus.

Kristoffersen se je nato posul s pepelom, se opravičil in vrnil v reprezentanco. Zdaj se znova bori za svoj oglasni prostor na čeladi. Bojna sekira je tako izkopana …

Ne spreglejte