Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 12. 2015,
18.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc skoki Engelberg zmaga

Nedelja, 20. 12. 2015, 18.45

8 let

Izjemni Peter Prevc: Upam, da bo to le še trajalo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prišel, videl, zmagal. In to kar dvakrat. Takšna je zgodba Petra Prevca v Engelbergu v Švici, kjer je dobesedno pometel s konkurenco in se še bolj zasidral na prvem mestu svetovnega pokala.

Nedeljska zmaga Petra Prevca v Engelbergu je bila že tretja zaporedna, saj je pred tem stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce že v Nižnem Tagilu in v soboto prav tako v Engelbergu.

V Švici je v obeh dneh pokazal mojstrstvo in se poigral s konkurenti, ki so bili precej oddaljeni od dosežka našega skakalca. V soboto je drugouvrščenega brata Domna Prevca prehitel za 13,6 točke, v nedeljo pa Avstrijca Michaela Hayböcka za 19,4 točke.

Izjemen je bil zadnji Petrov skok v Engelbergu, ki ga je končal pri 142 metrih, kar je nov rekord na tekmah za svetovni pokal v tem švicarskem skakalnem središču.

"Vse prej kot enostavno je"

"Tekma se je odlično razpletla. Pokazal sem dva super skoka. Vse se je izšlo po mojih željah. Ostal sem zbran, kar se mi je lepo obrestovalo. Končno se mi je v dveh dneh vse skupaj odlično sestavilo. Upam, da bo to le še trajalo," se je nedeljskega uspeha dotaknil Prevc.

Z novo zmago se je na večni lestvici izenačil s Primožem Ulago, ki je v karieri prav tako devetkrat stal na vrhu na posamični tekmi svetovnega pokala, Primož Peterka pa je oddaljen še šest zmag.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je z novimi stotimi točkami zdaj že pri številki 564, največji konkurent Severin Freund pa po manjšem padcu v formi zaostaja za velikih 165 točk. V Engelbergu je skakalec kranjskega Triglava pobral prav vso točkovno bero, ki je bila na voljo – torej 200 točk za dve zmagi.

Ta konec tedna je bilo videti, kot da je najstarejši od bratov Prevc z drugega planeta, vendar se to ne zgodi čez noč, kot pravi sam. "Ko je enkrat skakalec na vrhu, je videti povsem preprosto, vendar je v ozadju veliko dela. Tu je ekipa, ki mi pomaga, da se sploh lahko vse to dogaja. Vse prej kot preprosto je," je še dejal Prevc, krajši intervju z našim skakalnim asom pa si boste lahko prebrali v ponedeljek zjutraj.

Ne spreglejte