Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2016,
22.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

superveleslalom svetovni pokal Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Petek, 26. 2. 2016, 22.31

6 let, 7 mesecev

Italijanska senzacija v senci poškodbe Lindsey Vonn (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Italijanka Federica Brignone je najhitreje opravila s superveleslalomsko preizkušnjo v Andori in prišla do prve zmage v tej disciplini. Američanko Lindsey Vonn so po padcu odpeljali v bolnišnico.

Organizatorjem sta v Andori nagajala močan veter in novozapadli sneg, tako da so tekmo prestavilia za kar tri ure, nakar so superveleslalom le izpeljali. Zmagala je Italijanka Federica Brignone in prišla do svoje druge zmage v svetovnem pokalu in prve v superveleslalomu. Drugo mesto je zasedla Američanka Laurenne Ross, tretje pa Avstrijka Tamara Tippler. Odlična se je odrezala tudi Slovenska Ilka Štuhec, ki je ciljno črto prečkala s sekundo zaostanka za vodilno in na koncu zasedla 11. mesto.

Preostali Slovenki Maruša Ferk (39) in Vanja Brodnik (41) sta bili prepočasni za nove točke v svetovnem pokalu.

"Zelo sem presenečena, saj do zdaj v hitrih disciplinah še nikoli nisem bila na stopničkah. Danes sem imela tudi nekaj sreče, saj je bila ob mojem nastopu proga še dobro utrjena," je ob zmagi dejala 25-letna italijanska smučarka, njen uspeh pa so s četrtim, petim in šestim mestom dopolnile še tri njene rojakinje Soifa Goggia, Elena Fanchini in Johanna Schnarf. Premoč Italijank je z desetim mestom potrdila še Elena Curtoni.

"Lahko bi bilo bolje, na koncu pa niti ni bilo tako slabo. Rezerv je bilo veliko, predvsem med obema vmesnima časoma, ko sem vozila s previsoko linijo, morala bi tudi več napadati. Sicer pa ni bilo ravno ugodno čakati na začetek tekme, vendar smo si našle zabavo in je čas relativno hitro minil, vendar je bilo, kar se čakanja tiče, za vse enako. Drugače je bilo na sami progi, vendar se sama nad pogoji nimam kaj veliko pritoževati, saj so bili še kar dobri," je svoj nastop ocenila 25-letna Štuhčeva, za katero je bila to njena druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu v superveleslalomu. Boljša je bila le v Beaver Creeku, ko je bila leta 2013 četrta.

Kako huda je poškodba Vonnove?

S številko 16 se je na progo podala Lindsey Vonn in po drugem vmesnem času, ko je imela 32 stotink prednosti pred vodilno, zdrsnila in se pri tem očitno težje poškodovala.

Nesrečni Američanki so zdravniki hitro priskočili na pomoč, ji imobilizirali levo nogo in jo z akijem odpeljali na cilj, od tam pa v bolnišnico na podrobne preglede. Sumi se, da ima Vonnova znova poškodovano koleno.

Ne spreglejte