Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 1. 2012,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sankanje

Nedelja, 22. 1. 2012, 17.08

8 let

Italijanom in Rusom največ uspeha v Železnikih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sankači na naravnih progah so se konec tedna pomerili na tretji tekmi za svetovni pokal. V Železnikih so bili najboljši Italijani, ki so v moški konkurenci dosegli trojno zmago.

V ženski je za Italijo drugo mesto osvojila Renate Gietl, ki je zaostala le za zmagovalko Rusinjo Jekaterino Lavrentjevo. Najboljši domači predstavnik je bil Žiga Pagon na 11. mestu, Petra Dragičevič je bila 12.

Slovenija je po nekajletnem premoru spet gostila tekmo na najvišji ravni. Na vrhu so razmerja tudi na progi Drauh na Soriški planini ostala takšna kot po prvih dveh tekmah sezone, saj je bila Lavrentjeva znova nepremagljiva in je vse tekmice ugnala za 1,70 sekunde. Druga je bila Italijanka Renate Gietl, tretja pa Avstrijka Melanie Batkowski. Edina domača tekmovalka Petra Dragičevič je končala na 12. mestu (+ 7,63).

Pri moških je Patrick Pigneter slavil jubilejno 25. zmago v karieri, podobno kot Lavrentjeva pa je tudi on dosegel tretjo zmago v sezoni in prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Na zmagovalnih stopničkah sta se mu pridružila še južnotirolska rojaka Hannes Clara in Rudi Resch. Tik za prvo deseterico je končal najboljši slovenski predstavnik Žiga Pagon, na 11. mestu je za zmagovalcem zaostal 2,32 sekunde. Matic Nemc je bil 24., Miha Meglič mesto za njim, Rok Popovič pa je bil 27. v konkurenci 36 sankačev.

Že v soboto so nastope končali dvosedi, zmaga je s Pavlom Poršnevom in Ivanom Lazarevom odšla v Rusijo. Druga sta bila Patrick Pigneter in Florian Clara, tretja pa Avstrijca Christian Schatz in Gerhard Mühlbacher. Slovenci v tej kategoriji niso nastopili.

Tekmovanje v sankanju na naravnih progah za svetovni pokal se bo naslednji teden nadaljevalo v južnotirolskem Deutschnofnu.

Ne spreglejte