Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
25. 1. 2013,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ana Drev Ilka Štuhec Ilka Štuhec Zlata lisica

Petek, 25. 1. 2013, 18.51

8 let

Ilka Štuhec: Čez nekaj let domov v drugačni vlogi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Škoda, da Maribor ne gosti hitrih disciplin,'' se omejenega dometa na domačem veleslalomu svetovnega pokala zaveda Ilka Štuhec.

Zaradi rezultatske izjemnosti Tine Maze in prave smučarske evforije, ki se pred Zlato lisico ustvarja okrog nje, se je preostali del slovenske reprezentance znašel v temni senci prve zvezdnice. Žal razkorak ni velikanski le v pozornosti, ki jo mediji in smučarska javnost namenjajo slovenskim smučarkam, temveč je le-ta še toliko večji na rezultatski ravni. Z izjemo Ane Drev, ki je v prvem delu veleslalomske sezone sicer pokazala nekaj kakovostnih predstav, bi bila vsa preostala dekleta lahko iskreno vesela že sleherne pohorske točke. ''Daljši veleslalomski premor sem skušala kar se da dobro izkoristiti. Najprej sem se posvetila kondicijskim treningom, nato vadila slalom in se teden pred Zlato lisica znova osredotočila na veleslalom. Na zadnjih treningih mi je šlo že dobro od nog. Dobila sem tisto pravo svežino, ki jo potrebujem za želene rezultate,'' pravi Drevova, ki je na zadnjem slalomu v Semmeringu krepko zaostala za pričakovanji ter ostala brez točk, pred tem pa nanizala pet uvrstitev med dobitnice točk, med njimi tudi eno deseto mesto, tako da je trenutno enaindvajseta veleslalomistka svetovnega pokala.

Skromnejše izhodišče bodo imela ostala dekleta, med njimi tudi Ilka Štuhec, kot Mariborčanka edina prava domačinka na sobotni tekmi. ''Mesto začne pred Zlato lisico vselej živeti z alpskim smučanjem in tem tekmovanjem. Tudi ko na tekmo prihajam kot tekmovalka, čutim posebno vznemirjenje. Veselim se lepega praznika in podpore,'' pravi Štuhčeva, ki doslej v veleslalomu še ni osvojila točk svetovnega pokala. Tudi zavoljo tega je v napovedih zelo previdna. ''Na zadnjih treningih sem bila hitra. Ne obremenjujem pa se s pričakovanji, še najmanj okolice. Težko je ustreči vsem, sama bi najraje ustregla sebi,'' poudarja 22-letna Mariborčanka, ki nehote opazuje tudi dogajanje okrog Tine Maze. Z njenim taborom resda ni v prav idiličnih odnosih, vseeno pa ne skriva navdušenja nad rezultati prve dame ''belega cirkusa''. Ob tem priznava, da bi nekoč tudi sama rada pod Pohorje prispela v podobni vlogi. ''Morda … Nekoč … Kdaj? Ne vem. Imam pa visoke cilje. To večkrat poudarim. Da, v Maribor bom nekoč prišla v drugačni vlogi kot tokrat. Kar pa se Tine tiče … Vsa čast! Kar ji uspeva, je izjemno. O tem sanjajo vse smučarke. Moja naloga je, da se učim in trdo delam,'' je dodala Štuhčeva.

Ne spreglejte