Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2013,
15.24

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Teja Gregorin Jakov Fak Jakov Fak Pokljuka državno prvenstvo poletni biatlon

Sobota, 14. 9. 2013, 15.24

3 leta

Gregorinova in Fak na Pokljuki upravičila vlogo favoritov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka) sta nova državna prvaka v poletnem biatlonu. Šprintersko preizkušnjo na Pokljuki sta suvereno dobila pred reprezentančnimi kolegi.

Oba sta že pred tekmo veljala za favorita, saj se ponašata s kopico naslovov državnih prvakov v poletnem biatlonu. V ženski članski konkurenci je drugo mesto osvojila Andreja Mali (ŠD Malisvet) in tretjega Anja Eržen (TSK OGP Grad Bled). Pri članih je bil drugi Peter Dokl (SK Ihan), ki je edini zadel vseh deset tarč, tretji pa Simon Kočevar (SK Loška dolina).

"Kljub zmagi nisem povsem zadovoljna, saj so se mi spet tresle noge ob prihodu na strelišče, zato tudi dve zgrešeni tarči v položaju stoje. Na treningu pogosto simuliramo podobne položaje, pa se mi to ne dogaja. Nekaj bo še treba postoriti, saj še nisem popolnoma pripravljena. Imam še precej rezerve, kar me ne skrbi, saj to pomeni, da lahko trenutno stanje do zime še nadgradim," je menila Teja Gregorin.

"Vsake zmage sem vesel, še posebej teh za državno prvenstvo. Po mesecih treninga pridejo na vrsto tekme in bolje je, da dobimo neko potrditev stanja že zdaj. Tudi za tiste, ki morajo do zime še kaj nadoknaditi, je še pravi čas. Kar lepo število tekmovalk in tekmovalcev je bilo na štartu, pa še lepo vreme smo imeli in v takšnih razmerah je krasno tekmovati. Treningi postajajo bolj in bolj zahtevni, zato so tekme kot nekakšna sprostitev," je komentiral današnje dogajanje na Pokljuki Jakov Fak.

V kategoriji mlajših članov je slavil Miha Dovžan (ŠD Gorje), med mladinkami Anthea Grum (SK Ihan) in pri mladincih Jure Ožbolt (SK Loška dolina).

Jutri bodo v Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju še tekme s skupinskim štartom, ki bodo štele za državno prvenstvo. Štart prve kategorije bo ob 9.30.

Ne spreglejte