Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
25. 3. 2018,
12.48

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

14

Natisni članek

Planica Planica Ljubo Jasnič Goran Janus

Nedelja, 25. 3. 2018, 12.48

6 let, 1 mesec

Goran Janus ne bo več glavni trener

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

14

Goran Janus | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič je po Planici naznanil, da so v slovenskih skokih potrebne spremembe, sveža kri. Goran Janus ne bo več trener. V igri ima tri kandidate, novi selektor bo znan prihodnji teden.

Skakalna sezona se je tradicionalno končala v Planici, na vrhu nordijske piramide pa že zrejo proti prihodnosti. Pozitivna plat je bila srebrna medalja na svetovnem prvenstvu v poletih, zato pa na olimpijskih igrah in z nekaterimi izjemami v svetovnem pokalu naši skakalci niso krojili razpleta pri vrhu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je bil najvišje uvrščen Peter Prevc, ki je zasedel 15. mesto.

"Sezona je pozitivna, ni pa najboljša. Manjka nam rezultat na olimpijskih igrah, ki so bile naš osrednji cilj. Sezona je bila solidna. Menjava generacij je pred vrati. Postaviti moramo temelje v stroki, med trenerji, da bodo to generacijo peljali do naslednjih olimpijskih iger in nordijskega svetovnega prvenstva, če ga dobimo na kongresu. Dobro moramo razmisliti. Stroko in trenerje imamo, mlajše tekmovalce tudi. Zaledje je dobro. Poglobiti se moramo, pripeljati nekaj sveže krvi, nekaj kisika in verjamem, da bodo uspehi spet tukaj," je predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič najprej ocenil uspešnost pravkar končane zime.

"Do menjave mora priti. To je povsem normalno."

Ljubo Jasnič ima tri kandidate za selektorja slovenske A-reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Ljubo Jasnič ima tri kandidate za selektorja slovenske A-reprezentance. Foto: Vid Ponikvar Nato je dal vedeti, da bodo sledile na vrhu A-reprezentance, ki ji je v zadnjih sezonah več kot uspešno poveljeval Goran Janus, ki ima sicer pogodbo do leta 2020. S svojo ekipo je zaslužen za preporod slovenskih skokov, v zadnjih dveh sezonah pa je začela rezultatska krivulja padati, kar se dogaja tudi v drugih reprezentancah in ni nič novega v svetu skokov ali kateremkoli drugem športu.

"V ponedeljek in torek se bomo pogovarjali. Do menjave mora priti. To je povsem normalno. Ljudje se po osmih letih naveličajo drug drugega, z vsem spoštovanjem in priznanjem do tega, kar je bilo narejeno. V naslednjih dveh, treh dneh bo vse jasno, kar se tiče imen in priimkov," je dejal Jasnič.

Pogovarjal se bo s tremi kandidati

Goran Janus je v vseh letih popeljal slovenske skakalce do številnih uspehov. Pod večino se je podpisal Peter Prevc. | Foto: Vid Ponikvar Goran Janus je v vseh letih popeljal slovenske skakalce do številnih uspehov. Pod večino se je podpisal Peter Prevc. Foto: Vid Ponikvar Kot pravi, bodo z imeni prišli na plan v sredo ali četrtek na novinarski konferenci: "Rad bi, da smo s 1. majem na novo sezono popolnoma pripravljeni, tako po strokovni kot tudi finančni plati."

Med kandidati tujca ni, saj Jasnič verjame, da ima Slovenija veliko znanja, da pelje ta voz naprej. Jasno je tudi, da novi selektor verjetno ne bo nekdo, ki je selektor v preteklosti že bil: "Pri nas imamo odlične pogoje. Objekti so odlični, poleg tega imamo veliko registriranih skakalcev in tudi strokovnjakov, ki lahko vse skupaj peljejo naprej."

In s čim ga bodo morali kandidati prepričati? "Poslušal bom razvojne projekte za naslednja štiri leta in kaj je do zdaj kdo naredil," je odgovoril prvi mož nordijske družine.

Glede na to, da je Janus veliko naredil za slovenske skoke, bi si zaslužil kakšno od funkcij v nordijski družini in na to cilja tudi Jasnič: "Moje načelo je, da si vsi, ki so v Sloveniji in se ukvarjajo v nordijskih disciplinah ter so po dve tretjini leta od doma, zaslužijo socialno varnost. Tudi skakalci. Moramo jim najti mesto v nordijski družini. Imamo 600 registriranih skakalcev do 14. leta starosti. Vsak bo dobrodošel."

Po Planici je odjeknila vest, da Goran Janus ne bo več glavni trener slovenskih skakalcev. So se vodilni možje prav odločili?

  • Da, potrebne so velike spremembe.
    52,92 %
    905 glasov
  • Ne, razlog za slabše rezultate ni Goran Janus.
    34,80 %
    595 glasov
  • Čas bo pokazal, ali je bila to pravilna odločitev ali ne.
    12,28 %
    210 glasov
Oddanih 1710 glasov

 

Ne spreglejte