Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
22. 7. 2014,
15.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc grand prix kvote

Torek, 22. 7. 2014, 15.48

7 let, 12 mesecev

Goran Janus ima za Petra Prevca posebno nalogo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnja sezona poletnega grand prixa je bila za slovenske skakalce izjemno uspešna, saj sta bila dva med najboljšimi štirimi. Glavni trener Goran Janus ima cilj, da v zimo popelje sedem skakalcev.

Jernej Damjan se je na lanskem grand prixu boril celo za skupno zmago, a mu je sreča nekoliko obrnila hrbet in na koncu je izgubil dvoboj z Nemcem Andreasom Wellingerjem. Odličen četrti je bil v skupnem seštevku Matjaž Pungertar. V četrtek se s kvalifikacijami začenja novo poglavje v grand prixu. Wisla bo v središču skakalne pozornosti, saj bosta tam v petek in soboto ekipna in posamična tekma.

Naš najboljši v preteklih zimah Peter Prevc bo imel tudi letos poleti posebno nalogo, ki mu jo bo glavni trener Goran Janus predpisal za celinski pokal, kjer se lovijo dodatne kvote za svetovni pokal. "Peter je vedno tisti, ki gre v boj za sedmo kvoto. Mislim, da bo pripravljen na septembrski boj," je enega od glavnih ciljev za poletje razkril Janus.

Zanj bo to že četrta zaporedna sezona na čelu slovenske skakalne reprezentance, a je še vedno brez pogodbe za novo tekmovalno obdobje. Ta naj bi bila urejena do odhoda na drugo prizorišče grand prixa v Einsiedeln 8. avgusta.

Vesel je, da je zavzetost fantov na treningih prava: "Po zelo uspešni zadnji sezoni smo si začrtali nove izzive. Vesel sem, da so fantje zelo motivirani, delavni … Motorično so v tem trenutku na višji ravni kot v zadnjih treh sezonah. S tem namenom smo šli v priprave. Posledično trpi tehnika, kar pa je normalno za ta čas. Skoki so zato tako, tako. Smo optimistični in s takšnim razpoloženjem gremo tudi na prvo tekmo grand prixa. Osebno me zanima drugi del celinskega pokala, ker si ravno tam priskočiš sedmo kvoto za svetovni pokal, ki jo nato držiš v roki od Klingenthala do novoletne turneje."

Janus je tako kot verjetno tudi vsi preostali skakalni trenerji pozdravil spremembe pri dresih, saj se fantje v njih bolje počutijo v zraku. Ne verjame pa, da bo novost spremenila razmerje moči pri vrhu.

Poletni grand prix bi rad izkoristil, da bi čim več skakalcev dobilo priložnost na pomembnih tekmah in bi si tako nabirali izkušnje. Ali kdo trka iz ozadja? "Ekipe so znane. Res je, da je Cene Prevc v tem trenutku v dobri formi, a je še mlad in mora počasi stopicati naprej," odgovarja Janus.

Ne spreglejte