Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Janus skoki novoletna turneja Oberstdorf

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 8.54

8 let

Goran Janus dodobra podaljšal svoj delovnik

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novoletna skakalna turneja se je začela dramatično. Prvo tekmo v Oberstdorfu so zaradi spreminjajočega se vetra prestavili na danes, ko vsi upajo, da jim ne bo treba toliko časa čakati.

Nedeljska tekma v Oberstdorfu je bila načrtovana za 16.30, pred tem pa bi morali skakalci opraviti še poskusno serijo. A je niso dočakali, kakor tudi ne vsi nastopa na tekmi. Le enajst skakalcev v konkurenci za prestižno lovoriko novoletne turneje se je v treh urah spustilo po zaletišču, nato pa so dokončno prižgali rdečo luč.

A se niso načakali le skakalci, temveč tudi trenerji na svojem delovnem mestu. "Bilo je težko. Na delovno mesto smo prišli že ob 14. uri in smo na mrazu stali vse do 20. ure. Dovolj časa je bilo za pogovore. Tudi tekmovalci so imeli veliko časa, da so se pogovorili in malce pošalili. Robert Kranjec (imel je najboljšo daljavo in rezultat, op. p.) je naredil dober skok in upam, da bo občutke prenesel na prihajajoče tekme. Ni lahko, če greš tolikokrat z rampe gor in dol, kolikokrat je šel on," je povedal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus, ki je pospremil še skok Nejca Dežmana.

Tako kot preostali trenerji je tudi on menil, da je bila na koncu odločitev pravilna, povrhu vsega pa bi se lahko ob tako spremenljivih razmerah kakšen od favoritov pošteno opekel: "Včeraj je bilo vse mogoče, ker je veter pihal s takšno jakostjo."

Vremenska napoved je bila sicer bolj prijazna, zato so tudi vodje tekmovanja toliko časa vztrajali, a je narava v zadnjem hipu spremenila načrte. "Res smo poskusili vse, da bi gledalcem ponudili razburljivo tekmo. Na koncu smo se zaradi zdravja športnikov odločili, da tekma zaradi sunkovitega vetra ne bi bila varna," pa je dejal prvi mož skokov Walter Hofer.

Uvodna tekma 63. turneje štirih skakalnic je prestavljena na danes, vse skupaj pa naj bi se začelo ob 17.30. Upamo, da se tudi danes ne bo narava poigrala s skakalci.

Ne spreglejte