Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
15.55

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Natisni članek

Tim Mastnak Rok Marguč Žan Košir Gloria Kotnik

Petek, 23. 8. 2024, 15.55

1 mesec

Deskarji v paralelnih disciplinah

Gloria Kotnik in kolegi komaj čakajo trening na snegu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32
Gloria Kotnik | Gloria Kotnik | Foto Grega Valančič

Gloria Kotnik

Foto: Grega Valančič

Slovenski deskarji v paralelnih disciplinah Rok Marguč, Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik komaj čakajo, da se vrnejo na sneg. To načrtujejo že v naslednjih dneh oziroma septembra, ko upajo na ugodne razmere na evropskih ledenikih. Izkušena slovenska reprezentanca tudi v novi sezoni meri na najvišja mesta.

Andreja Slokar
Sportal Prvi smučarji že na južni polobli, zdaj gre zares

Žan Košir in Gloria Kotnik sta bila v pretekli sezoni najbolje uvrščena slovenska deskarja v svetovnem pokalu. "Poletne priprave so potekale super, brez težav. S trenerjem za telesno pripravo, Sašo Pistotnikom, sva po planu opravila začrtane treninge. Sem dobro pripravljena in se veselim odhoda na sneg, kamor predvidoma odhajam v prvi polovici septembra," je dejala Kotnikova. Košir je zadovoljen, da so kondicijske priprave po štirih mesecih v zaključni fazi. "Veliko časa sem preživel na kolesu in atletski stezi, najbolj vroče dele dneva pa sem preživel v fitnesu. Pripravljen sem za vrnitev na sneg, ki jo načrtujem v prvi polovici septembra."

Gloria Kotnik je tudi letos del poletja preživela aktivno z družino v Dolomitih:

Dopusta je konec tudi za Tima Mastanka: "Trenutno sem na kondicijskem delu treningov, veliko časa preživim tudi v fitnesu. Čakajo me še zadnje finese pred novo sezono. Septembra se najverjetneje vračam na sneg, če bodo snežne razmere dobre. Čakam, kaj se bo ob tej vročini zgodilo z ledeniki." Rok Marguč pa pravi, da priprave na novo sezono potekajo dobro, vse gre po načrtu. "Brez poškodb ali kakšnih drugih težav, tako da sem zelo zadovoljen. Na sneg se najverjetneje vračam naslednji teden. Upam, da bo lepo vreme in bo ledenik obratoval."

Tekmovanja v svetovnem pokalu za deskarje v paralelnih disciplinah se bodo odprla s paralelnima veleslalomoma in paralelnima slalomoma v Mylinu na Kitajskem 30. oktobra in prvega novembra. Slovenija ostaja na tekmovalnem koledarju. Karavana se bo na Rogli ustavila 25. januarja, ko bosta na sporedu paralelna veleslaloma.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec podaljšala sodelovanje s Kästlejem
Ne spreglejte