Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
6. 3. 2019,
11.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

7

Natisni članek

SZS Filip Flisar

Sreda, 6. 3. 2019, 11.35

5 let, 1 mesec

Epilog

Filip Flisar bo plačal kazen

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

7

Filip Flisar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da so po končanem disciplinskem postopku smučarju prostega sloga Filipu Flisarju po nedavnem incidentu na Ptuju naložili plačilo 1.500 evrov kazni.

"Smučarska zveza Slovenije je sprejela disciplinski ukrep zoper Filipa Flisarja in mu izrekla plačilo denarne kazni v višini 1.500,00 evra. Sredstva bodo v celoti namenjena razvoju mladih tekmovalcev. SZS je odločitev sprejela na podlagi disciplinskega pravilnika ter po pogovoru s Filipom Flisarjem, ki se je za svoje dejanje še enkrat opravičil tako organom zveze kot panogi ter še posebej vsem navijačem, ljubiteljem zimskega športa in športnikom. S tem je postopek izreka disciplinskega ukrepa tudi zaključen," sporočajo iz SZS.

Filip Flisar
Sportal Flisarjev nasvet: Za rešetkami ni udobja, zato "iščite" boljše nastanitve v mestu #video

 "Priznavam napako"

Ob naznanitvi kazni so pri krovni zvezi medijem posredovali tudi izjavo nekdanjega svetovnega prvaka v smučarskem krosu, ki pravi, da sklep v celoti sprejema. "Za svoje dejanje, ki ga iskreno obžalujem, se še enkrat opravičujem vsem. Disciplinski ukrep Smučarske zveze Slovenije v celoti spoštujem in še enkrat priznavam napako, ki sem jo storil. Ta mi ni v ponos, niti ni v moji naravi. Še posebej pa se opravičujem vsem športnim navdušencem, ki sem jih s svojim ravnanjem prizadel," je po končanem postopku sklenil Flisar.

Filip Flisar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Divja ptujska noč

Flisar se je pod drobnogledom SZS znašel zaradi neprimernega vedenja ob nedavnem zasebnem obisku zabave na Ptuju. Tam se je pod vplivom alkohola sporekel z nekaterimi drugimi udeleženci, ob odhodu iz prireditvenega šotora poškodoval oglasno tablo, razbil okno policijskega vozila, nato pa jutro pričakal v pridržanju na policijski postaji. "Že na dan incidenta, ko sem prišel k sebi, sem se policistom opravičil. To ni vedenje, ki bi me reprezentiralo," nam je v ponedeljek dejal bradati Mariborčan in v svojem hudomušnem slogu dodal: "Prevelikega udobja v priporu ni, zato bi vsem svetoval, naj poiščejo boljše nastanitve v mestu."

Še bo segel v žep

Flisar, čigar misli so zdaj že pri zaključku sezone svetovnega pokala, je ne bo odnesel zgolj s kaznijo SZS. Kot smo poročali že v ponedeljek, ga čakata še plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje lastnine. Ukrepov pa ne načrtujejo pri njegovem delodajalcu, torej obrambnem ministrstvu, kjer je zaposlen kot član športne enote Slovenske vojske. "Gre za prekršek, ki se bo procesiral tam, kjer so za to pristojni," nam je po incidentu dejal tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez.

Ne spreglejte