Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2012,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

biatlon Jakov Fak Jakov Fak Martin Fourcade

Petek, 16. 3. 2012, 9.59

8 let

Fak brezhiben, a 10., Fourcade številka 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Martin Fourcade je dobil zadnji šprint v sezoni in je dve tekmi pred koncem prvenstva pred osvojitvijo kristalnega globusa. Sibirski šprint je Jakov Fak končal na 10. mestu.

Francoz Martin Fourcade, Nemec Arnd Peiffer in Šved Fredrik Lindström so bili razred zase na biatlonskem šprintu v Hanti Manjsisku. Vodilni v skupnem seštevku ja zmagal za dobrih pet sekund in prednost pred prvim zasledovalcem v prvenstvu, Norvežanom Emilom Svendson (ta je bil tokrat peti), še povečal. Do konca sezone sta še dve tekmi in skoraj 100 točk prednosti ne bi več smel zapraviti.

Na zadnjem šprintu sezone je nastopilo pet Slovencev. Jakov Fak je bil eden le štirih iz prve petnajsterice, ki je zadel vseh 10 tarč, a je bil nekoliko počasnejši na progi in je z zaostankom 38 sekund zasedel deseto mesto. Dve mesti in tri sekunde za njim je 10-kilometrsko preizkušnjo končal Klemen Bauer, kar je njegova tretja najboljša uvrstitev v tej zimi (zgrešil je dve tarči). Bauer je bil celo bližje visoki uvrstitvi od Faka, a je moral dvakrat v kazenski krog, Fak pa očitno še ni povsem okreval po težavah s sinusi, saj je tekaško precej zaostal za najboljšimi in dobro uvrstitev rešil na strelišču. Oba imata po majhnem zaostanku tudi lepo priložnost za novo vrhunsko uvrstitev na sobotnem zasledovanju. Ostali slovenski tekmovalci se niso uvrstili niti v prvo polovico uvrščenih. Zasledovanje si je z 58. mestom priboril Peter Dokl, Vasja Rupnik je bil 66., mladi Simon Kočevar pa 69.

"Po naporni tekmi se vidi, da moje zdravstveno stanje še zdaleč ni povsem sanirano. Kot kaže, je vmes preteklo premalo časa za popolno okrevanje, zato sem kljub izgubi nekaj mest v zadnjem krogu, zelo zadovoljen tudi z desetim mestom. Moči so mi resda pošle, rešila pa me je perfektna izvedba na strelišču, čeprav sem na progi dal od sebe kolikor sem le mogel," je opisal svoj nastop Jakov Fak.

Ne spreglejte