Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
5. 2. 2016,
12.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Bucik Ana Drev Denis Šteharnik Tina Robnik Katarina Lavtar Maruša Ferk

Petek, 5. 2. 2016, 12.32

8 let

Enomesečno čakanje na novo priložnost

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Medtem ko se bo Maruša Ferk znova bolj posvetila hitrim disciplinam, pa je jedro slovenske ekipe za tehnični disciplini padlo v velikansko tekmovalno vrzel svetovnega pokala.

Čeprav priznavajo, da je bila odločitev o odpovedi nedeljskega slaloma v Mariboru povsem logična, v slovenskem taboru še vedno obžalujejo razplet drugega dela 52. Zlate lisice. Po besedah glavnega trenerja Denisa Šteharnika je bila namreč najboljša slovenska slalomistka Ana Bucik kljub težavam z gležnjem in tetivo na zadnjih treningih izjemno hitra. Med drugim je pri primerjavah ugnala celo tretjo slalomistko sezone Šarko Strachovo.

Zaradi nenavadnega koledarja svetovnega pokala bo novo priložnost za slalomski preboj Bucikova dobila šele čez mesec dni na tekmah v Jasni na Slovaškem. Vmesno obdobje bo izkoristila za popolno odpravo poškodbe in selitev na tekme nižje ravni, torej evropski pokal in FIS. Tam bo dejavna tudi na veleslalomih, saj ji želijo trenerji v prihodnje dodati drugo tehnično disciplino za nastopanje na tekmah najvišje ravni.

Drevova še ni rekla zadnje besede

Podobno dolg tekmovalni post v svetovnem pokalu je tudi pred Ano Drev, ki po dveh drugih mestih ne bo kaj prida spreminjala svoje poti. Njene misli bodo v prihodnjih tednih usmerjene predvsem v pripravo na zadnja dva veleslaloma sezone, na katerih bo nastopila celo kot članica elitne sedmerice.

"Ano Drev je v preteklosti že marsikdo odpisal. Zdaj je dokazala, da ji je bilo vredno dajati oporo. Vem tudi, da se z doseženim še ni zadovoljila. Ni še rekla zadnje besede. Verjamem, da lahko na zadnjih tekmah pokaže še kaj več," o trenutno najboljši slovenski alpski smučarki razmišlja Denis Šteharnik.

Ferkova znova na hitrih smučeh

Selitev na tekme nižje ravni čaka tudi Katarino Lavtar, medtem ko bo Maruša Ferk znova okrepila karavano svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Gorenjka se bo Ilki Štuhec in Vanji Brodnik pridružila na tekmah v Crans Montani, La Thuillu in Soldeuu. Ker pa koledar svetovnega pokala vključuje še kar tri kombinacijske preizkušnje, kjer si zaradi četrtega mesta v Val d'Iseru veliko obeta, bo ob tem pilila tudi formo med količki.

Rehabilitacija za Tino Robnik

Nastopi na tekmah evropskega pokala in FIS so bili sicer tudi v koledarju Tine Robnik, a ji je načrte prekrižala poškodba tik pred sobotnim veleslalomom v Mariboru. Simpatična Savinjčanka si je na ogrevalni vožnji nategnila stranske in križne vezi, zato se bo na sneg vrnila šele po dvotedenski rehabilitaciji.

"Upam, da jo bomo lahko pripravili na veleslalom v Jasni. V nasprotnem primeru bomo preostanek sezone izkoristili zgolj za nastopanje na preostalih tekmah, na katerih bo skušala izboljšati svoj položaj na lestvici Mednarodne smučarske zveze," dodaja Šteharnik.

Ne spreglejte