Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 1. 2016,
15.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maja Vtič Ema Klinec Ema Klinec skoki Oberstdorf Sara Takanaši

Sobota, 30. 1. 2016, 15.34

8 let

Ema Klinec tretja v Oberstdorfu, Takanašijeva zrušila rekord skakalnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ema Klinec je na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske v Oberstdorfu osvojila odlično tretje mesto. Zmaga je pripadla Japonki Sari Takanaši.

Na drugem mestu je končala Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, ki je za zmagovalko zaostala več kot 25 točk, tretja Ema Klinec je zaostala še 1,5 točke več, četrta pa je bila Maja Vtič, ki jo je do reprezentančne kolegice ločilo 3,7 točke. Slovenski ekipni uspeh so dopolnile Urša Bogataj (9. mesto), Špela Rogelj (12.) in Eva Logar (14). V kvalifikacijah je obstala Katja Požun, ki je bila v petek 31.

Takanašijeva je v finalu pristala pri 107 metrih, kar je nov rekord skakalnice. To je bila njena šesta zaporedna zmaga. "Nimam skrivnosti. Danes sem v skokih zelo uživala. Bila sem presenečena nad rekordom skakalnice, to je bil moj najboljši skok tu, skušala bom nadaljevati v tem ritmu," je povedala Takanashijeva.

Ugotovila, kaj lahko naredi še bolje

Po prvi seriji je bila prva Takanašijeva, ki je imela pred Iraschko-Stolzevo že 12,7 točke prednosti, tretja pa je bila Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger. Klinčeva je bila četrta, vendar je v finalni seriji skočila odlično, pristala pri 100,5 metra - to je bila druga daljava tekme - ob slabšem skoku Seifriedsbergejeve pa je osvojila tretje mesto. V drugi seriji je dobro nastopila tudi Vtičeva, ki je na četrto mesto napredovala s sedmega.

"Priznam, da si danes nisem predstavljala, da bom stopila na stopničke. Lepo se sliši, da sem šesta Slovenka danes na zmagovalnem odru. Lepo se sliši. Super dan je za nas vse. Tekma je bila potrditev trdega dela, ki ga vlagamo. Morala bi videti posnetek, da bi lahko videla še rezerve v finalnem skoku. Vsekakor pa so v vsakem skoku še rezerve. Moram pa reči, da je bil to eden boljših skokov v sezoni. Vesela sem, da mi je to uspelo v Oberstdorfu, ker na treningu nisem dobila najboljših občutkov. Popraviti moram še prvi skok, da se še bolj sprostim," je po tekmi dejala 17-letna Klinčeva.

To je bila tretja tekma po vrsti, ko so slovenske skakalke končale na stopničkah. Varovanke Staneta Baloha so sicer nadaljevala uspešno soboto slovenskih zimskih športnikov, saj je bila Klinčeva šesta z mestom na zmagovalnem odru.

Pred tem so bili skakalci Peter Prevc, Domen Prevc in Robert Kranjec prvi, drugi in tretji na tekmi v Sapporu, Ana Drev je bila druga na veleslalomu v Mariboru, Boštjan Kline pa prav tako drugi na smuku v Garmisch-Partenkirchnu. Nekaj minut po koncu tekme je sedmi Slovenec na zmagovalnih stopničkah postal deskar Rok Marguč s tretjim mestom v Moskvi.

V Oberstdorfu je sicer v nedeljo še ena tekma.

Ne spreglejte