Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
19. 10. 2016,
19.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Tina Maze Ana Drev Sölden Denis Šteharnik Katarina Lavtar

Sreda, 19. 10. 2016, 19.50

6 let, 6 mesecev

Katarina Lavtar pred novo sezono

Drobtinice je ne bodo več nasitile

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

V senci odločitve Tine Maze in napovedanega odločnega napada Ane Drev, ki visoko meri v skupnem seštevku, se na začetek nove sezone pripravlja tudi druga najboljša slovenska veleslalomistka Katarina Lavtar, za katero po novem zgolj točke ne bodo več uspeh.

Katarina Lavtar bo (po Ani Drev) druga Slovenka, ki se bo v soboto podala v novo sezono.  | Foto: Sportida Katarina Lavtar bo (po Ani Drev) druga Slovenka, ki se bo v soboto podala v novo sezono. Foto: Sportida

Varno skrita pred pričakovanji javnosti, katere pozornost je pred začetkom nove sezone usmerjena predvsem v Ano Drev ter hitrostno naravnana Boštjana Klineta in Ilko Štuhec, se Katarina Lavtar pripravlja na sobotni veleslalom.

Brez zapletov v pripravljalnem obdobju ni šlo, saj ji je nekaj težav povzročal boleč hrbet, obenem pa jo je v slabo voljo občasno spravila nihajoča forma. A pred potjo v Sölden, kjer je leta 2013 prišla do svojih prvih točk svetovnega pokala, ni skrivala dvignjenega praga pričakovanj.

Potem ko se je v preteklih treh sezonah desetkrat uvrstila med dobitnice točk, ob tem pa z rezultati na tekmah nižje ravni ohranila ugodno štartno izhodišče in marca dopolnila 28 let, priznava, da je napočil čas za vzpon.

Vse stavi na veleslalom

"Smučala bom še do prihodnjih olimpijskih iger. V tem času bom skušala unovčiti delo celotne kariere. Res je, zgolj s točkami ne bom več zadovoljna. S to mislijo sem se podala v pripravljalno obdobje, v katerem sem sicer precej nihala. A verjamem, da sem v pravem času ujela želene občutke. Veseli me, da smo pretekli teden vadili tudi na söldenski strmini. Dobro jo poznam. Tudi štartna številka bo ugodna," razmišlja veleslalomistka iz Zasipa pri Bledu, ki je v želji po napredku v svoji paradni disciplini dodobra omilila slalomske ambicije, tako da ne bo kandidirala za nastop na novembrski tekmi v Leviju.

Ana Drev kot smerokaz na treningih

Raven svoje pripravljenosti je lahko v preteklih tednih stalno preverjala, saj je imela v podobi Ane Drev na treningih v Argentini in na evropskih ledenikih pravo merilo konkurenčnosti in smerokaz kakovosti.

V svetovnem pokalu je zbrala 62 nastopov, od tega je bila desetkrat med dobitnicami točk. | Foto: Sportida V svetovnem pokalu je zbrala 62 nastopov, od tega je bila desetkrat med dobitnicami točk. Foto: Sportida

"Vesela sem, da delujem v močni ekipi. Ni skrivnost, da Ana izstopa. Tudi v zadnjem obdobju je odlično smučala. Zato sem bila še toliko bolj vesela, če sem se ji kdaj povsem približala," pravi Lavtarjeva, ki je v Söldnu dvakrat prišla do točk, a je bila v obeh primerih (27. in 29. mesto) daleč od rezultata kariere. Tega je vknjižila predlani v Aareju, ko je bila ob odstopu Tine Maze in poškodbi Drevove s trinajstim mestom najboljša Slovenka.

Odpovedi – slovenska priložnost

Poleg Drevove in Lavtarjeve bosta v sobotnem veleslalomu (10.00/13.00) slovenske barve branili še Tina Robnik in Ana Bucik. Vse bodo skušale izkoristiti osiromašeno štartno listo, na kateri med drugim ne bo Viktorie Rebensburg, Anne Veith, Sare Hector, Lindsey Vonn, Julie Mancuso, Corelie Hütter in Tine Maze. Zadnja bo svojo odločitev o (ne)nadaljevanju kariere sporočila v četrtek ob 18.30.
Ne spreglejte