Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2013,
11.45

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nove Mesto Teja Gregorin

Nedelja, 17. 2. 2013, 11.45

5 let, 4 mesece

Domračeva razred zase, Gregorinova osma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Biatlonke so svetovno prvenstvo v Novem Mestu na Češkem zaključile s tekmo s skupinskim štartom. Belorusinja Darja Domračeva je pometla s konkurenco, Teja Gregorin je bila osma.

Teji Gregorin je tako prav na zadnji tekmi prvenstva uspela najboljša individualna uvrstitev. Kot članica mešane štafete se je sicer lahko veselila petega mesta, a na šprintu, zasledovanju in posamični tekmi je bila daleč od pričakovanj. Gregorinova je zgrešila dvakrat (0,1,0,1) in še posebej za zgrešeno tarčo v drugem položaju leže ji mora biti žal, saj je naredila nepotrebno napako. Na progi pa je dokazala, da se žal nekoliko (pre)pozno vrača v svojo vrhunsko tekaško formo. "Ja, res sem sprožilec preveč potegnila in naboj je zletel daleč nad tarčo. Popolnoma moja napaka, ki se tudi zgodi v biatlonu. Prvi krog na progi je bil peklenski, ker je Tora Berger diktirala silovit tempo. Poskušala sem držati stik z najboljšimi, predvsem pa konkurentkam spet pokazala v zadnjem krogu, da je moje mesto med deseterico. Spet lahko vklopim 'turbo', ko je to potrebno in to me potrjuje v prepričanju, da se tekaško spet dvigam. Že pred začetkom prvenstva sem si želela takšnih tekem, vendar se ni začelo po mojih željah. Vedno ne gre vse po načrtih. Vsaj končalo se je približno zadovoljivo in z malo bolj sproščeno glavo bom šla domov. To je tudi dobra napoved za zadnji del sezone svetovnega pokala," je bila vendarle zadovoljna tudi Gregorinova.

Srebrno odličje je tokrat osvojila Norvežanka Tora Berger, ki je do medalje prišla prav na vseh tekmah na tem prvenstvu (4 zlate in 2 srebrni). Bronsto odličje gre na Poljsko, osvojila ga je 22-letna Monika Hojnisz, ki se je tako v članski konkurenci prvič uvrstila na oder za zmagovalke. Domračeva se je z zmago povzpela tudi na drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem sicer premočno vodi Bergerjeva. Gregorinova ostaja na 15. mestu.

Danes ob 15. uri tekma s skupinskim štartom čaka še biatlonce, tudi z Jakovom Fakom in Klemnom Bauerjem.

Ne spreglejte