Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 12. 2014,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pokljuka biatlon svetovni pokal Teja Gregorin

Sobota, 20. 12. 2014, 10.52

8 let

Domračeva im Mäkäräinenova zasijali tudi na Pokljuki, Gregorinova pridobila devet mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Beloruska biatlonska zvezdnica Darja Domračeva je na zasledovalni tekmi svetovnega pokala na Pokljuki pokazala svojo moč. Edina slovenska predstavnica Teja Gregorin je pridobila devet mest.

Danes sta na Pokljuki zasijali zvezdnici, Belorusinja Darja Domračeva in Finka Kaisa Mäkäräinen. Domračeva, ki je tekmo začela s šestega mesta, je z dominantno tekaško predstavo, pa tudi strelsko zanesljivostjo (zgrešila je le en strel), navdušila tudi večtisočglavo množico ljubiteljic in ljubiteljev biatlona, ki so se v sončnem vremenu zbrali na Rudnem polju.

Precej bolje kot v četrtek se je odrezala tudi finska šampionka in vodilna biatlonka svetovnega pokala Kaisa Mäkäräinen. Z zgolj enim zgrešenim strelom je glede na šprint napredovala kar za 14 mest in stopila na drugo stopničko odra za zmagovalke. Ukrajinka Valj Semerenko je ubranila tretje mesto pred Italijanko Dorotheo Wierer, ki se je morala z enim zgrešenim strelom več od Semerenkove zadovoljiti s četrtim mestom.

"V zadnjem času sem imela velike težave s smučmi. Na zadnjih nekaj tekmah sem morala delati prek svojih zmožnosti, da sem sploh dosegla kakšen kolikor toliko spodoben rezultat. Danes pa sem na tem področju opazila korak naprej. Upam, da se bo tako nadaljevalo, sem pa zelo utrujena," je bila po šele drugi zmagi v sezoni vesela 28-letna Domračeva, ki je danes le enkrat ustrelila mimo tarče: "Mogoče sem na zadnjem streljanju malo preveč hitela."

Finka vesela dobre strelske forme

Kaisa Mäkäräinen si po velikem zaostanku v četrtek ni upala razmišljati o stopničkah. "Nisem bila povsem prepričana, da lahko posežem po stopničkah, ker je bilo moje streljanje v zadnjem času tako slabo. A sem vesela, da mi je le uspelo priti nazaj na prave tirnice," pravi vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu, ki se s skupnim seštevkom ne obremenjuje: "Za vsakega športnika je bolje, da gre korak za korakom in se ne obremenjuje preveč s skupnim seštevkom. O tem bomo govorili po sezoni."

Ukrajinke Semerenkove razplet današnje tekme ni presenetil: "Tako Darja kot Kaisa sta izjemno močni tekmovalki in to sta danes le potrdili."

Vodilna po šprtinu vse zapravila že na prvem streljanju

Zmagovalka četrtkovega šprinta Čehinja Gabriela Soukalova, ki je današnje zasledovanje začela, je bila poražena že na prvem strelskem postanku, ko je mimo tarče poslala tri strele.

Dobro predstavo je pokazala tudi edina slovenska predstavnica na zasledovalni tekmi Teja Gregorin, ki je današnjo desetkilometrsko preizkušnjo začela s 34. mesta, a kljub trikratnemu obisku kazenskega kroga pridobila devet mest in preizkušnjo končala na 25. mestu. "Moram biti zadovoljna, forma je takšna, kakršna je, in iz nje sem izvlekla maksimum. Bolj sem zadovoljna s tem nastopom kot s šprintom, malo pa sem jezna nase, ker sem zgrešila tisti zadnji strel leže, ki me je spet potisnil v ozadje, a sem se poskušala zbrati do konca. Sicer sem zgrešila še dva strela, ampak to je bil kar soliden nastop."

Ne spreglejte